Udka po chłopsku

m7
Udka po chłopsku

0

0 / 0

Pyszny obiadek z piekarnika

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

400 g pieczarki

1 szkl. bulion drobiowy

5 szt. udko z kurczaka

3 szt. marchew

3 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

2 łyżka sos sojowo-grzybowy

1 łyżka papryka ostra

1 łyżka ziołowe ziarenka smaku

0.50 łyżecz. pieprz

Przygotowanie


1

Udka umyć i przekroić na dwie części.

2

Wrzucić mięso do miski.

3

Marchew obrać, umyć i pokroić w grube talarki, pieczarki oczyścić i pokroić w plastry, cebule obrać i pokroić w gruba kostkę, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.

4

Wszystkie składniki wrzucić do udek, dodać ziarenka smaku, pieprz, sos sojowo-grzybowy, paprykę i wszystko wymieszać.

5

Odstawić na pół godziny.

6

Po upływie tego czasu wyłożyć wszystko na blachę, zalać bulionem i wstawić do piekarnika na 60-70 minut w temperaturze 150 stopni z termoobiegiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły