Udka pieczone wyjątkowe

m7
Udka pieczone wyjątkowe

1

0 / 0

chrupiący drób

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kost. bazylia

1 kost. czosnek

3 szt. cebula czerwona

1 szt. przyprawa do dań z grilla

6 szt. udko z kurczaka

8 łyżka olej

7 łyżka sos sojowy

3 łyżka przyprawa typu vegeta

Przygotowanie


1

Udka umyć i dokładnie osuszyć. Olej, sos sojowy, vegetę, sól, pieprz

2

wymieszać, dodać skruszoną kostkę bazylii i czosnku i znowu dokładnie

3

wymieszać. Ułożyć w naczyniu udka, najlepiej jedno obok drugiego. Udka

4

układamy górną stroną do dna naczynia. Przygotowanym sosem polać kurczaki.

5

Odstawić na noc (najlepiej przejdą przyprawami). Następnie kroimy cebulę w

6

piórka, układamy ją na dnie naczynia żaroodpornego lub na dnie torebki do

7

pieczenia- trudniejsza wersja. Wyjmujemy z zalewy udka i wykładamy je tym

8

razem górą do wierzchu, posypujemy przyprawą grill i pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Podajemy z ziemniakami, ryżem, frytkami bądź pieczonymi ziemniaczkami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły