Udka kaczki pieczone w rękawie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
formularz
![Udka kaczki pieczone w rękawie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1716546197088.jpeg&w=3840&q=75)
Udka z kaczki pieczone w rękawie to sposób na miękkie i soczyste mięso. Natarte czosnkiem i przyprawami udka z kaczki to świetny plan na pyszny obiad.
0
2.1 / 7
Udka z kaczki pieczone w rękawie to sposób na miękkie i soczyste mięso. Natarte czosnkiem i przyprawami udka z kaczki to świetny plan na pyszny obiad.
6
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. udko z kaczki
4 szt. ząbek czosnku
1 łyżecz. papryka słodka mielona
0.50 łyżecz. kminek
4 szczyp. sól
4 szczyp. pieprz
Przygotowanie
Udka nacieramy czosnkiem przeciśniętym przez praskę, papryką, kminkiem, szczyptą soli i pieprzu.
Przekładamy je do rękawa do pieczenia, do środka wkładamy również rozmaryn.
Pieczemy je około 90 minut w 180 stopniach. Po tym czasie rozrywamy rękaw i zapiekamy jeszcze 5 minut.
Podajemy je z kluskami śląskimi i ogórkami.