Udka kaczki pieczone w rękawie
formularz
0
2.1 / 7
Udka z kaczki pieczone w rękawie to sposób na miękkie i soczyste mięso. Natarte czosnkiem i przyprawami udka z kaczki to świetny plan na pyszny obiad.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. udko z kaczki
4 szt. ząbek czosnku
1 łyżeczka papryka słodka mielona
0.50 łyżeczka kminek
4 szcz. sól
4 szcz. pieprz
Przygotowanie
1
Udka nacieramy czosnkiem przeciśniętym przez praskę, papryką, kminkiem, szczyptą soli i pieprzu.
2
Przekładamy je do rękawa do pieczenia, do środka wkładamy również rozmaryn.
3
Pieczemy je około 30 minut w 190 stopniach. Po tym czasie rozrywamy rękaw i zapiekamy jeszcze 5 minut.
4
Podajemy je z kluskami śląskimi i ogórkami.