Udka kaczki pieczone w rękawie

formularz
Udka kaczki pieczone w rękawie

0

2.1 / 7

Udka z kaczki pieczone w rękawie to sposób na miękkie i soczyste mięso. Natarte czosnkiem i przyprawami udka z kaczki to świetny plan na pyszny obiad.

6

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. udko z kaczki

4 szt. ząbek czosnku

1 łyżeczka papryka słodka mielona

0.50 łyżeczka kminek

4 szcz. sól

4 szcz. pieprz

Przygotowanie


1

Udka nacieramy czosnkiem przeciśniętym przez praskę, papryką, kminkiem, szczyptą soli i pieprzu.

2

Przekładamy je do rękawa do pieczenia, do środka wkładamy również rozmaryn.

3

Pieczemy je około 90 minut w 180 stopniach. Po tym czasie rozrywamy rękaw i zapiekamy jeszcze 5 minut.

4

Podajemy je z kluskami śląskimi i ogórkami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły