Example thumb
0

Składniki

200 Mililitrów
bulion drobiowy
2 Łyżeczki
Cząber
1 Łyżeczka
sól
4 Sztuki
Kaczka cała
20 Sztuk
Owoc jałowca
4 Łyżki
Olej z pestek winogron
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. W moździerzu ucieramy jałowiec raz z cząbrem. Dodajemy olej, mieszamy i mamy gotową marynatę. Udka (mogą też być skrzydełka) nacieramy solą następnie zalewamy marynatą i odstawiamy na noc do lodówki. Na rozgrzanej patelni smażymy udka (skrzydełka) wraz z marynatą z dwóch stron na rumiano. Odlewamy część tłuszczu (będzie tego sporo ze skórki kaczki), zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie lekko odchodzić do kości (ok. 40 min). Pod koniec sos zaciągamy mąką jeśli nie posiada odpowiedniej konsystencji i gotowe.

Opis

pyszne udka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!