0

Składniki

200 Mililitrów
bulion drobiowy
2 Łyżeczki
Cząber
1 Łyżeczka
sól
4 Sztuki
Kaczka cała
20 Sztuk
Owoc jałowca
4 Łyżki
Olej z pestek winogron
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W moździerzu ucieramy jałowiec raz z cząbrem. Dodajemy olej, mieszamy i mamy gotową marynatę. Udka (mogą też być skrzydełka) nacieramy solą następnie zalewamy marynatą i odstawiamy na noc do lodówki. Na rozgrzanej patelni smażymy udka (skrzydełka) wraz z marynatą z dwóch stron na rumiano. Odlewamy część tłuszczu (będzie tego sporo ze skórki kaczki), zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie lekko odchodzić do kości (ok. 40 min). Pod koniec sos zaciągamy mąką jeśli nie posiada odpowiedniej konsystencji i gotowe.

Opis

pyszne udka

Podobne przepisy

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!