1

Składniki

1 Łyżeczka
ocet winny
1 Łyżeczka
sól biała
1 Łyżeczka
Koperek ogrodowy
350 Gramów
Jogurt naturalny 2%
1 Sztuka
ogórek
2 Sztuki
czosnek
1 Łyżka
oliwa z oliwek
1 Łyżka
sok z cytryny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Włóż do dużej miski obrany i pokrojony ogórek, jogurt, oliwę, ocet, sok z cytryny, sól, koper, zmiażdżony czosnek.
  2. Dobrze wymieszaj.
  3. Schłodź w lodówce.

Opis

Jakiś czas temu pojawiły się hipermarketach gotowce, ale ja wolę oryginał :)

Podobne przepisy

Makaron Lubella Spaghetti z pstrągiem, czosnkiem i pomidork...

Średni Do 1 godz

Makaron pappardelle z pieczonym czosnkiem i szałwią

Łatwy Do 1 godz

Makaron Lubella Pappardelle z kurkami i estragonem

Średni Do 15 min

Makaron Lubella Pióra z indykiem w pomidorowym sosie z kapar...

Średni Do 1 godz

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Trudny Do 1 godz

SPAGHETTI Z MOCNO MĘSKIM SOSEM

Łatwy Do 40 min

Lasagne ze słodkimi ziemniakami (batatami) i szałwiowym sose...

Trudny Do 3 godz

Makaron kokardki z kabanosem i kurkami

Średni Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!