1

Składniki

1 Łyżeczka
ocet winny
1 Łyżeczka
sól biała
1 Łyżeczka
Koperek ogrodowy
350 Gramów
Jogurt naturalny 2%
1 Sztuka
ogórek
2 Sztuki
czosnek
1 Łyżka
oliwa z oliwek
1 Łyżka
sok z cytryny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Włóż do dużej miski obrany i pokrojony ogórek, jogurt, oliwę, ocet, sok z cytryny, sól, koper, zmiażdżony czosnek.
  2. Dobrze wymieszaj.
  3. Schłodź w lodówce.

Opis

Jakiś czas temu pojawiły się hipermarketach gotowce, ale ja wolę oryginał :)

Podobne przepisy

Makaron pappardelle z pieczonym czosnkiem i szałwią

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron pappardelle z pieczonym czosnkiem i szałwią

Pasta z pieczonej papryki i ricotty

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pasta z pieczonej papryki i ricotty

Piekielnie dobry dressing na bazie ketchupu

Przepis
Łatwy Do 15 min
Piekielnie dobry dressing na bazie ketchupu

Salsa z ogórkami korniszonami z chili Krakus

Przepis
Łatwy Do 15 min
Salsa z ogórkami korniszonami z chili Krakus

Dip barbecue na bazie ketchupu

Przepis
Łatwy Do 15 min
Dip barbecue na bazie ketchupu

Marynata do mięs na bazie ketchupu

Przepis
Łatwy Do 40 min
Marynata do mięs na bazie ketchupu

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Makaron Lubella Pappardelle z kurkami i estragonem

Przepis
Średni Do 15 min
Makaron Lubella Pappardelle z kurkami i estragonem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!