Twarożek z sardelami i kaparami

m7
Twarożek z sardelami i kaparami

0

0 / 0

Twarożek w nowej odsłonie- zdrowe i smaczne danie

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g ser biały półtłusty

1 szt. sardele

7 szt. kapary

2 łyżka śmietana 12%

0.50 szt. cebula biała

Przygotowanie


1

Ser biały wymieszać ze śmietaną i bardzo drobno posiekaną cebulą. Dodać roztartą jedną sardelę. Pozostałe sardele zwinąć w kółka, nafaszerować kaparami i położyć na twarożku. Nie trzeba solić i pieprzyć- sardele same w sobie są słone i ostre.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

147

kcal

Białka

19

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły