Twarożek z ogórkiem konserwowym i rzodkiewką

m7
Twarożek z ogórkiem konserwowym i rzodkiewką

1

0 / 0

lekkie smarowidło na chleb

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

2 łyżecz. nasiona słonecznika

200 g twaróg półtłusty

4 szt. rzodkiewka

2 szt. ogórek konserwowy

2 łyżka jogurt naturalny

Przygotowanie


1

Twaróg łączymy z jogurtem i mieszamy na jednolitą masę. Rzodkiewkę oraz ogórki kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do twarożku. Solimy do smaku. Całość dokładnie mieszamy. Możemy również posypać pestkami słonecznika.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

117

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły