Twarożek z ogórkiem konserwowym i rzodkiewką
m7
lekkie smarowidło na chleb
Wartości odżywcze na porcję
Energia
117
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
lekkie smarowidło na chleb
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
2 łyżecz. nasiona słonecznika
200 g twaróg półtłusty
4 szt. rzodkiewka
2 szt. ogórek konserwowy
2 łyżka jogurt naturalny
Przygotowanie
Twaróg łączymy z jogurtem i mieszamy na jednolitą masę. Rzodkiewkę oraz ogórki kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do twarożku. Solimy do smaku. Całość dokładnie mieszamy. Możemy również posypać pestkami słonecznika.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
117
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.