Tuńczykowe jak mielone
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Tuńczykowe jak mielone](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975860802.jpeg&w=3840&q=75)
Świetna alternatywa na nietypowe kotlety, które wyglądają jak mielone. Są naprawdę pyszne!
0
0 / 0
Świetna alternatywa na nietypowe kotlety, które wyglądają jak mielone. Są naprawdę pyszne!
13
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. czosnek
2 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz
1 łyżecz. nać pietruszki
0.75 szkl. bułka tarta
1 szt. tuńczyk w sosie własnym
13 szt. krakersy
1 szt. jajko
0.50 szt. cebula
3 łyżka majonez
1 łyżka musztarda
1 łyżka sok z cytryny
0.50 łyżka olej
Przygotowanie
Tuńczyka osączamy z sosu. Krakersy rozgniatamy tłuczkiem na proszek. Cebule obieramy i siekamy. Czosnek miażdżymy.
Wszystko mieszamy, dodajemy rozbełtane jajko,majonez, musztardę, kropelkę soku z cytryny, oleju, posiekaną łyżeczkę natki pietruszki, sól i pieprz.
Wyrabiamy całóść i formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju z dwóch stron.
Podajemy z ziemniakami z koperkiem, duszoną marchewką. Można polać delikatnie ulubionym sosem kotlecik.
Smacznego!;