Tuńczykowe cannelloni

kontakt_6
Tuńczykowe cannelloni

0

0 / 0

Pyszny i oryginalny sposób na makaron z tuńczykiem.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 opak. makaron lubella cannelloni

3 puszka tuńczyk

4 szt. jajka ugotowane na twardo

10 dag. ser żółty

5 łyżka majonez

5 łyżka ketchup kotlin łagodny

1 pęcz. szczypiorek

3 łodyga sałata masłowa

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Makaron Lubella cannelloni ugotuj al dente.

2

Tuńczyka odsącz z zalewy i rozdrobnij.

3

Jajka po wystudzenia zetrzyj na tarce.

4

Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Połowę szczypiorku posiekaj.

5

Tuńczyka, jajka, ser żółty, szczypiorek wymieszaj z majonezem i ketchupem łagodnym Kotlin. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

6

Przygotowaną pastą nadziewaj rurki makaronowe. Proponujemy rozciąć rurki na płaty, nałożyć nadzienie, zwinąć w rulony i zawiązać pozostałym szczypiorkiem.

7

Podawaj ruloniki udekorowane szczypiorkiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1880

kcal

Białka

125

gram

Węglowodany

162

gram

Tłuszcze

74

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły