Tuńczykowe cannelloni
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_6
![Tuńczykowe cannelloni](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977860442.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszny i oryginalny sposób na makaron z tuńczykiem.
0
0 / 0
Pyszny i oryginalny sposób na makaron z tuńczykiem.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 opak. makaron lubella cannelloni
3 puszka tuńczyk
4 szt. jajka ugotowane na twardo
10 dag. ser żółty
5 łyżka majonez
5 łyżka ketchup kotlin łagodny
1 pęcz. szczypiorek
3 łodyga sałata masłowa
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron Lubella cannelloni ugotuj al dente.
Tuńczyka odsącz z zalewy i rozdrobnij.
Jajka po wystudzenia zetrzyj na tarce.
Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Połowę szczypiorku posiekaj.
Tuńczyka, jajka, ser żółty, szczypiorek wymieszaj z majonezem i ketchupem łagodnym Kotlin. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Przygotowaną pastą nadziewaj rurki makaronowe. Proponujemy rozciąć rurki na płaty, nałożyć nadzienie, zwinąć w rulony i zawiązać pozostałym szczypiorkiem.
Podawaj ruloniki udekorowane szczypiorkiem.