Tuńczykowe cannelloni

kontakt_6
Tuńczykowe cannelloni

0

0 / 0

Pyszny i oryginalny sposób na makaron z tuńczykiem.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 opak. makaron lubella cannelloni

3 pusz. tuńczyk

4 szt. jajka ugotowane na twardo

10 dek. ser żółty

5 łyżka majonez

5 łyżka ketchup kotlin łagodny

1 pęcz. szczypiorek

3 łod. sałata masłowa

1 szcz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Makaron Lubella cannelloni ugotuj al dente.

2

Tuńczyka odsącz z zalewy i rozdrobnij.

3

Jajka po wystudzenia zetrzyj na tarce.

4

Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Połowę szczypiorku posiekaj.

5

Tuńczyka, jajka, ser żółty, szczypiorek wymieszaj z majonezem i ketchupem łagodnym Kotlin. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

6

Przygotowaną pastą nadziewaj rurki makaronowe. Proponujemy rozciąć rurki na płaty, nałożyć nadzienie, zwinąć w rulony i zawiązać pozostałym szczypiorkiem.

7

Podawaj ruloniki udekorowane szczypiorkiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły