Tuńczykowe cannelloni
kontakt_6
Pyszny i oryginalny sposób na makaron z tuńczykiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1880
kcal
Białka
125
gram
Węglowodany
162
gram
Tłuszcze
74
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszny i oryginalny sposób na makaron z tuńczykiem.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 opak. makaron lubella cannelloni
3 puszka tuńczyk
4 szt. jajka ugotowane na twardo
10 dag. ser żółty
5 łyżka majonez
5 łyżka ketchup kotlin łagodny
1 pęcz. szczypiorek
3 łodyga sałata masłowa
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron Lubella cannelloni ugotuj al dente.
Tuńczyka odsącz z zalewy i rozdrobnij.
Jajka po wystudzenia zetrzyj na tarce.
Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Połowę szczypiorku posiekaj.
Tuńczyka, jajka, ser żółty, szczypiorek wymieszaj z majonezem i ketchupem łagodnym Kotlin. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Przygotowaną pastą nadziewaj rurki makaronowe. Proponujemy rozciąć rurki na płaty, nałożyć nadzienie, zwinąć w rulony i zawiązać pozostałym szczypiorkiem.
Podawaj ruloniki udekorowane szczypiorkiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1880
kcal
Białka
125
gram
Węglowodany
162
gram
Tłuszcze
74
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.