Tuńczyk plus makaron równa się szybki obiad

m7

Jedna z ulubionych naszych wersji na tuńczyka... dziś robiona przez męża z makaronem tagliatelle.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
563
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
73
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Jedna z ulubionych naszych wersji na tuńczyka... dziś robiona przez męża z makaronem tagliatelle.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. sos czosnkowy
250 g makaron tagliatelle
1 szt. tuńczyk w oleju
1 szt. cebula
2 szt. czosnek
4 łyżka śmietana 18%
1 łyżka oliwa
Przygotowanie
Makron ugotować al dente - tyle, ile osób będzie jeść.
Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i drobno posiekany czosnek. Smażymy do zeszklenia, wrzucamy tuńczyka i mieszamy, chwilę smażymy razem, dodajemy śmietanę, przyprawiamy.
Zdejmujemy z ognia, wrzucamy makaron i wszystko mieszamy, podgrzewamy i gotowe.
Bardzo lubię taki makaron brać do pracy na obiad. Uwielbiam, gdy tuńczyk oblepia makaron.
Można użyć dowolnego makraonu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
563
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
73
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.