Tuńczyk plus makaron równa się szybki obiad
m7
Jedna z ulubionych naszych wersji na tuńczyka... dziś robiona przez męża z makaronem tagliatelle.
1
0 / 0
Jedna z ulubionych naszych wersji na tuńczyka... dziś robiona przez męża z makaronem tagliatelle.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 łyżeczka sos czosnkowy
250 g makaron tagliatelle
1 szt. tuńczyk w oleju
1 szt. cebula
2 szt. czosnek
4 łyżka śmietana 18%
1 łyżka oliwa
Przygotowanie
Makron ugotować al dente - tyle, ile osób będzie jeść.
Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i drobno posiekany czosnek. Smażymy do zeszklenia, wrzucamy tuńczyka i mieszamy, chwilę smażymy razem, dodajemy śmietanę, przyprawiamy.
Zdejmujemy z ognia, wrzucamy makaron i wszystko mieszamy, podgrzewamy i gotowe.
Bardzo lubię taki makaron brać do pracy na obiad. Uwielbiam, gdy tuńczyk oblepia makaron.
Można użyć dowolnego makraonu.