1

Składniki

4 Sztuki
Galaretka
45 Dekagramów
Ser waniliowy homogenizowany
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Galaretki zieloną, czerwoną i pomarańczową rozpuścić w 1/2 szklance gorącej wody (każdą osobno), aż do całkowitego rozpuszczenia. Odstawić do stężenia. Galaretkę żółtą rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, pozostawić do ostygnięcia. Stężałe kolorowe galaretki pokroić w kosteczkę i powrzucać do foremki "keksówki". Wystygłą, ale nie stężałą żółtą galaretkę zmiksować z serkiem i powstałą masą zalać kostki w formie. Całość wstawić do lodówki i pozostawić do stężenia.

Opis

Wyśmienity deser, który na pewno najbardziej spodoba się najmłodszym.

Podobne przepisy

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Batoniki śniadaniowe

Łatwy Do 3 godz
Batoniki śniadaniowe

Batoniki z Mlekołaków

Łatwy Do 3 godz
Batoniki z Mlekołaków

Batony musli z ryżem i żurawiną

Średni Do 40 min
Batony musli z ryżem i żurawiną

Beza z malinami i borówkami

Średni Do 3 godz
Beza z malinami i borówkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!