1

Składniki

4 Sztuki
Galaretka
45 Dekagramów
Ser waniliowy homogenizowany
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Galaretki zieloną, czerwoną i pomarańczową rozpuścić w 1/2 szklance gorącej wody (każdą osobno), aż do całkowitego rozpuszczenia. Odstawić do stężenia. Galaretkę żółtą rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, pozostawić do ostygnięcia. Stężałe kolorowe galaretki pokroić w kosteczkę i powrzucać do foremki "keksówki". Wystygłą, ale nie stężałą żółtą galaretkę zmiksować z serkiem i powstałą masą zalać kostki w formie. Całość wstawić do lodówki i pozostawić do stężenia.

Opis

Wyśmienity deser, który na pewno najbardziej spodoba się najmłodszym.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!