Trzęsąca panna

m7
Trzęsąca panna

1

0 / 0

Wyśmienity deser, który na pewno najbardziej spodoba się najmłodszym.

2

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

4 szt. galaretka

45 dag. ser waniliowy homogenizowany

Przygotowanie


1

Galaretki zieloną, czerwoną i pomarańczową rozpuścić w 1/2 szklance gorącej wody (każdą osobno), aż do całkowitego rozpuszczenia. Odstawić do stężenia. Galaretkę żółtą rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, pozostawić do ostygnięcia. Stężałe kolorowe galaretki pokroić w kosteczkę i powrzucać do foremki "keksówki". Wystygłą, ale nie stężałą żółtą galaretkę zmiksować z serkiem i powstałą masą zalać kostki w formie. Całość wstawić do lodówki i pozostawić do stężenia.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

42

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

6

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły