Truskawkowy dżem

m7
Truskawkowy dżem

0

0 / 0

Truskawkowy dżem - wspomnienie lata!

2

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg truskawki

70 dag. cukier

Przygotowanie


1

Truskawki obrać, umyć wyłożyć na sito i osączyć.

2

Truskawki zasypać cukrem, odstawić na 1/2 godziny.

3

Słoiki i zakrętki wyszorować, wypłukać i wstawić do piekarnika.

4

Owoce zagotować, zmniejszyć płomień, aż masa zgęstnieje, ciągle mieszać.

5

Gorący dżem przełożyć do słoików, zakręcić wieczka.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

781

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

191

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły