Truskawkowy dżem
m7
Truskawkowy dżem - wspomnienie lata!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
781
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
191
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Truskawkowy dżem - wspomnienie lata!
2
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg truskawki
70 dag. cukier
Przygotowanie
Truskawki obrać, umyć wyłożyć na sito i osączyć.
Truskawki zasypać cukrem, odstawić na 1/2 godziny.
Słoiki i zakrętki wyszorować, wypłukać i wstawić do piekarnika.
Owoce zagotować, zmniejszyć płomień, aż masa zgęstnieje, ciągle mieszać.
Gorący dżem przełożyć do słoików, zakręcić wieczka.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
781
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
191
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.