Truskawkowy dżem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Truskawkowy dżem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973117862.jpeg&w=3840&q=75)
Truskawkowy dżem - wspomnienie lata!
0
0 / 0
Truskawkowy dżem - wspomnienie lata!
2
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg truskawki
70 dag. cukier
Przygotowanie
1
Truskawki obrać, umyć wyłożyć na sito i osączyć.
2
Truskawki zasypać cukrem, odstawić na 1/2 godziny.
3
Słoiki i zakrętki wyszorować, wypłukać i wstawić do piekarnika.
4
Owoce zagotować, zmniejszyć płomień, aż masa zgęstnieje, ciągle mieszać.
5
Gorący dżem przełożyć do słoików, zakręcić wieczka.