TRUSKAWKOWO - PORZECZKOWA TARTA

maspexdigital
TRUSKAWKOWO - PORZECZKOWA TARTA

0

3.5 / 2

Tarta na słodko będzie pysznym pomysłem na popołudniowe pogaduchy z przyjaciółką. Prosta w przygotowaniu, która zaskoczy smakiem!

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

200 g mąka pszenna tortowa lubella

100 g masło

65 g naturalny twarożek

1 szczyp. sól

1 łyżka cukier puder

2 opak. łowicz dżem truskawka z czerwoną porzeczką

2 łyżka płatki migdałowe

Przygotowanie


1

Mąkę siekamy z zimnym masłem, cukrem i solą.

2

Dodajemy twarożek i zagniatamy na gładkie ciasto.

3

Chłodzimy je w lodówce przez 30 minut.

4

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.

5

Ciastem wykładamy spód i boki foremki o średnicy 20-22 cm, nakłuwamy widelcem, przykrywamy papierem do pieczenia i obciążamy ceramicznymi kuleczkami do pieczenia.

6

Spód pieczemy 40 minut, po czym zdejmujemy kuleczki i studzimy go na kratce.

7

Po wystudzeniu rozsmarowujemy na nim dżem i dekorujemy płatkami migdałów.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

435

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

59

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły