TRUSKAWKOWO - PORZECZKOWA TARTA
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![TRUSKAWKOWO - PORZECZKOWA TARTA](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699986760263.jpeg&w=3840&q=75)
Tarta na słodko będzie pysznym pomysłem na popołudniowe pogaduchy z przyjaciółką. Prosta w przygotowaniu, która zaskoczy smakiem!
0
3.5 / 2
Tarta na słodko będzie pysznym pomysłem na popołudniowe pogaduchy z przyjaciółką. Prosta w przygotowaniu, która zaskoczy smakiem!
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
200 g mąka pszenna tortowa lubella
100 g masło
65 g naturalny twarożek
1 szczyp. sól
1 łyżka cukier puder
2 opak. łowicz dżem truskawka z czerwoną porzeczką
2 łyżka płatki migdałowe
Przygotowanie
Mąkę siekamy z zimnym masłem, cukrem i solą.
Dodajemy twarożek i zagniatamy na gładkie ciasto.
Chłodzimy je w lodówce przez 30 minut.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Ciastem wykładamy spód i boki foremki o średnicy 20-22 cm, nakłuwamy widelcem, przykrywamy papierem do pieczenia i obciążamy ceramicznymi kuleczkami do pieczenia.
Spód pieczemy 40 minut, po czym zdejmujemy kuleczki i studzimy go na kratce.
Po wystudzeniu rozsmarowujemy na nim dżem i dekorujemy płatkami migdałów.