Truskawkowe pancakes

Lubella
Truskawkowe pancakes

0

0 / 0

Truskawkowe pancakes to puszyste naleśniki, które idealnie sprawdzą się rozpoczęcie dnia. Są idealne na leniwe, weekendowe śniadanie lub słodki deser. Doskonale smakują zarówno ze świeżymi truskawkami i migdałami, jak i w towarzystwie bitej śmietany lub syropu klonowego. Życzymy smacznego!

9

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

250 ml mąka tortowa lubella

500 g truskawki

50 g cukier

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 łyżecz. soda oczyszczona

50 ml mleko

1 szt. jajko

40 g migdały

1 szt. olej do smażenia

Przygotowanie


1

Truskawki myjemy, odcinamy szypułki i umieszczamy w blenderze kielichowym. Dodajemy mleko, cukier i miksujemy na gładką masę.

2

Następnie dodajemy jajko, mąkę tortową, proszek do pieczenia i sodę. Całość blendujemy na gęstą masę. W razie potrzeby dodajemy jeszcze mąki.

3

Na patelni rozgrzewamy bardzo małą ilość oleju i smażymy na niej naleśniki.

4

Truskawkowe pancakes podajemy ze świeżymi truskawkami i drobno posiekanymi migdałami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły