Truskawkowe oczka
m7
Truskawkowe oczka
0
0 / 0
Truskawkowe oczka
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kg truskawki
1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szkl. cukier puder
4 szt. jajko
4 szt. galaretka truskawkowa
1 łyżka tłuszcz
Przygotowanie
1
Żółtka utrzeć z cukrem.
2
Białka ubić na sztywną pianę.
3
Mąkę przesiać.
4
Wykładać warstwami na żółtkową masę mąkę i pianę z białek, delikatnie wymieszać.
5
Wypełnić masą natłuszczoną formę, piec ok.30 minut w temp 180 C.
6
Galaretki rozpuścić w połowie przewidzianej w przepisie wody, ostudzić.
7
Na cieście ułożyć truskawki, zimne zalać tężejącą galaretką.