0

Składniki

1 Kilogram
truskawki
1 Szklanka
mąka
1 Szklanka
cukier puder
4 Sztuki
jajko
4 Sztuki
galaretka truskawkowa
1 Łyżka
tłuszcz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żółtka utrzeć z cukrem.
  2. Białka ubić na sztywną pianę.
  3. Mąkę przesiać.
  4. Wykładać warstwami na żółtkową masę mąkę i pianę z białek, delikatnie wymieszać.
  5. Wypełnić masą natłuszczoną formę, piec ok.30 minut w temp 180 C.
  6. Galaretki rozpuścić w połowie przewidzianej w przepisie wody, ostudzić.
  7. Na cieście ułożyć truskawki, zimne zalać tężejącą galaretką.

Opis

Truskawkowe oczka

Podobne przepisy

Naleśniki Kakaowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki Kakaowe

Ciastka Kwiatuszki

Przepis
Trudny Do 1 godz
Ciastka Kwiatuszki

Ciastka szachownica

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciastka szachownica

Ciasto kakaowo bananowe

Przepis
Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Gwiazdkowy torcik

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Kakaowe Pancakes

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Kakaowe serca

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!