Truskawkowe oczka

m7
Truskawkowe oczka

0

0 / 0

Truskawkowe oczka

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 kg truskawki

1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szkl. cukier puder

4 szt. jajko

4 szt. galaretka truskawkowa

1 łyżka tłuszcz

Przygotowanie


1

Żółtka utrzeć z cukrem.

2

Białka ubić na sztywną pianę.

3

Mąkę przesiać.

4

Wykładać warstwami na żółtkową masę mąkę i pianę z białek, delikatnie wymieszać.

5

Wypełnić masą natłuszczoną formę, piec ok.30 minut w temp 180 C.

6

Galaretki rozpuścić w połowie przewidzianej w przepisie wody, ostudzić.

7

Na cieście ułożyć truskawki, zimne zalać tężejącą galaretką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły