0

Składniki

1 Kilogram
truskawki
1 Szklanka
mąka
1 Szklanka
cukier puder
4 Sztuki
jajko
4 Sztuki
galaretka truskawkowa
1 Łyżka
tłuszcz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żółtka utrzeć z cukrem.
  2. Białka ubić na sztywną pianę.
  3. Mąkę przesiać.
  4. Wykładać warstwami na żółtkową masę mąkę i pianę z białek, delikatnie wymieszać.
  5. Wypełnić masą natłuszczoną formę, piec ok.30 minut w temp 180 C.
  6. Galaretki rozpuścić w połowie przewidzianej w przepisie wody, ostudzić.
  7. Na cieście ułożyć truskawki, zimne zalać tężejącą galaretką.

Opis

Truskawkowe oczka

Podobne przepisy

Naleśniki Kakaowe

Łatwy Do 40 min

Ciastka Kwiatuszki

Trudny Do 1 godz

Ciastka szachownica

Łatwy Do 3 godz

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 15 min

Keks kakaowy

Łatwy Do 1 godz

Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Łatwy Ponad 3 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!