Truskawkowe oczka

m7
Truskawkowe oczka

Średnia 0 / 0

Oceń!

Truskawkowe oczka

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 kg truskawki

1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szkl. cukier puder

4 szt. jajko

4 szt. galaretka truskawkowa

1 łyżka tłuszcz

Przygotowanie


Żółtka utrzeć z cukrem.

Białka ubić na sztywną pianę.

Mąkę przesiać.

Wykładać warstwami na żółtkową masę mąkę i pianę z białek, delikatnie wymieszać.

Wypełnić masą natłuszczoną formę, piec ok.30 minut w temp 180 C.

Galaretki rozpuścić w połowie przewidzianej w przepisie wody, ostudzić.

Na cieście ułożyć truskawki, zimne zalać tężejącą galaretką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

210

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

38

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły