0

Składniki

1 Kilogram
truskawki
1 Szklanka
mąka
1 Szklanka
cukier puder
4 Sztuki
jajko
4 Sztuki
galaretka truskawkowa
1 Łyżka
tłuszcz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żółtka utrzeć z cukrem.
  2. Białka ubić na sztywną pianę.
  3. Mąkę przesiać.
  4. Wykładać warstwami na żółtkową masę mąkę i pianę z białek, delikatnie wymieszać.
  5. Wypełnić masą natłuszczoną formę, piec ok.30 minut w temp 180 C.
  6. Galaretki rozpuścić w połowie przewidzianej w przepisie wody, ostudzić.
  7. Na cieście ułożyć truskawki, zimne zalać tężejącą galaretką.

Opis

Truskawkowe oczka

Podobne przepisy

Naleśniki Kakaowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki Kakaowe

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Faworki

Przepis
Średni Do 1 godz
Faworki

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Pączki z marmoladą

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z marmoladą

Pączusie serowe z rodzynkami na szybko

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączusie serowe z rodzynkami na szybko

Ciasto Biskup

Przepis
Średni Do 2 godz
Ciasto Biskup

Kakaowa rolada z musem śmietankowym i sercem w środku

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowa rolada z musem śmietankowym i sercem w środku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!