0

Składniki

1 Kilogram
truskawki
1 Szklanka
mąka
1 Szklanka
cukier puder
4 Sztuki
jajko
4 Sztuki
galaretka truskawkowa
1 Łyżka
tłuszcz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żółtka utrzeć z cukrem.
  2. Białka ubić na sztywną pianę.
  3. Mąkę przesiać.
  4. Wykładać warstwami na żółtkową masę mąkę i pianę z białek, delikatnie wymieszać.
  5. Wypełnić masą natłuszczoną formę, piec ok.30 minut w temp 180 C.
  6. Galaretki rozpuścić w połowie przewidzianej w przepisie wody, ostudzić.
  7. Na cieście ułożyć truskawki, zimne zalać tężejącą galaretką.

Opis

Truskawkowe oczka

Podobne przepisy

Naleśniki Kakaowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki Kakaowe

Zakręcone drożdżówki z serem i Cinisami

Przepis
Średni Do 2 godz
Zakręcone drożdżówki z serem i Cinisami

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Faworki

Przepis
Średni Do 1 godz
Faworki

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Pączki z marmoladą

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z marmoladą

Pączusie serowe z rodzynkami na szybko

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączusie serowe z rodzynkami na szybko

Czekoladowe drożdżówki z serem, truskawkami i kruszonką

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Czekoladowe drożdżówki z serem, truskawkami i kruszonką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!