Truskawkowa pianka

m7
Truskawkowa pianka

0

0 / 0

truskawkowe pyszności

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

500 kremówka

3 łyżeczka żelatyna

4 szt. żółtko jaja kurzego

3 łyżka orzechy włoskie

18 dek. cukier

50 dek. truskawki

Przygotowanie


1

Żelatynę zalewamy połową szklanki wrzącej wody i mieszamy, aż się rozpuści. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Żółtka ucieramy z cukrem do białości, a potem mieszamy z ostudzoną żelatyną. Truskawki miksujemy blenderem na mus i łączymy z żółtkami i żelatyną. Do kremówki wlewamy truskawki, cały czas ubijając. Przekładamy do pucharków, dekorujemy truskawkami i zmielonymi orzechami. Schładzamy w lodówce.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły