Truskawkowa pianka

m7
Truskawkowa pianka

0

0 / 0

truskawkowe pyszności

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

500 kremówka

3 łyżecz. żelatyna

4 szt. żółtko jaja kurzego

3 łyżka orzechy włoskie

18 dag. cukier

50 dag. truskawki

Przygotowanie


1

Żelatynę zalewamy połową szklanki wrzącej wody i mieszamy, aż się rozpuści. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Żółtka ucieramy z cukrem do białości, a potem mieszamy z ostudzoną żelatyną. Truskawki miksujemy blenderem na mus i łączymy z żółtkami i żelatyną. Do kremówki wlewamy truskawki, cały czas ubijając. Przekładamy do pucharków, dekorujemy truskawkami i zmielonymi orzechami. Schładzamy w lodówce.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

284

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

23

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły