Truskawkowa pianka
m7
truskawkowe pyszności
0
0 / 0
truskawkowe pyszności
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
500 kremówka
3 łyżecz. żelatyna
4 szt. żółtko jaja kurzego
3 łyżka orzechy włoskie
18 dag. cukier
50 dag. truskawki
Przygotowanie
1
Żelatynę zalewamy połową szklanki wrzącej wody i mieszamy, aż się rozpuści. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Żółtka ucieramy z cukrem do białości, a potem mieszamy z ostudzoną żelatyną. Truskawki miksujemy blenderem na mus i łączymy z żółtkami i żelatyną. Do kremówki wlewamy truskawki, cały czas ubijając. Przekładamy do pucharków, dekorujemy truskawkami i zmielonymi orzechami. Schładzamy w lodówce.