Truskawki w czekoladzie

decomorreno
Truskawki w czekoladzie

0

4.3 / 3

Deser prosty w wykonaniu, a przy tym bardzo efektowny :) Truskawkom w czekoladzie nie oprze się nikt ♥ Świetnie sprawdzi się na eleganckim przyjęciu, jak również na romantyczne okazje we dwoje. Biała czekolada i truskawki to kompozycja idealna!

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

250 g truskawki

500 g olej kokosowy

100 śmietanka kokosowa

6 łyżka kakao decomorreno

2 łyżka miód

50 g czekolada biała

Przygotowanie


1

W rondelku rozpuścić olej, śmietankę i miód. Wymieszać, najlepiej rózgą, z kakao.

2

Lekko ostudzić, przelać do szklanki i zamaczać truskawki, a następnie odkładać je na płaskim naczyniu wyłożonym papierem do pieczenia. Wstawić na 15 minut do lodówki.

3

W międzyczasie w kąpieli wodnej roztopić białą czekoladę, przełożyć do rękawa cukierniczego z tylką z małym otworem.

4

Wyjąć z lodówki truskawki, polać białą czekoladą. Przechowywać w lodówce.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1770

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

32

gram

Tłuszcze

165

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły