Truskawki w czekoladzie
decomorreno
Deser prosty w wykonaniu, a przy tym bardzo efektowny :) Truskawkom w czekoladzie nie oprze się nikt ♥ Świetnie sprawdzi się na eleganckim przyjęciu, jak również na romantyczne okazje we dwoje. Biała czekolada i truskawki to kompozycja idealna!
0
4.3 / 3
Deser prosty w wykonaniu, a przy tym bardzo efektowny :) Truskawkom w czekoladzie nie oprze się nikt ♥ Świetnie sprawdzi się na eleganckim przyjęciu, jak również na romantyczne okazje we dwoje. Biała czekolada i truskawki to kompozycja idealna!
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
250 g truskawki
500 g olej kokosowy
100 śmietanka kokosowa
6 łyżka kakao decomorreno
2 łyżka miód
50 g czekolada biała
Przygotowanie
W rondelku rozpuścić olej, śmietankę i miód. Wymieszać, najlepiej rózgą, z kakao.
Lekko ostudzić, przelać do szklanki i zamaczać truskawki, a następnie odkładać je na płaskim naczyniu wyłożonym papierem do pieczenia. Wstawić na 15 minut do lodówki.
W międzyczasie w kąpieli wodnej roztopić białą czekoladę, przełożyć do rękawa cukierniczego z tylką z małym otworem.
Wyjąć z lodówki truskawki, polać białą czekoladą. Przechowywać w lodówce.