0

Składniki

5 Kilogramów
truskawki
2 Kilogramy
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Truskawki oczyścić, przepłukać i wrzucić do garnka.
  2. Tłuczkiem do ziemniaków rozgnieść trochę owoce, przesmażyć 30 minut.
  3. Dodać cukier i smażyć co jakiś czas mieszając aż cukier się rozpuści.
  4. Słoiki napełnić truskawkami z wytworzonym sokiem.
  5. Pasteryzować 10 minut.

Opis

Kasza manna i truskawki - pycha połączenie!

Podobne przepisy

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz.

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min.

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min.

Kutia

Średni Ponad 3 godz.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min.

Makaronowo-jogurtowa buzia z owocami

Łatwy Do 40 min.

Pierniczki

Średni Do 1 godz.

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!