Truskawka z czekoladą - duet zawsze na czasie
OlaKubiak
0
0 / 0
10
Składniki
120 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
4 szt. jaja kurze całe
1 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
1 szkl. cukier
10 szt. truskawki
3 łyżka kakao decomorreno
1 szt. bita śmietana do dekoracji
1 szt. budyń w proszku śmietankowy bez cukru
1 kost. margaryna zwykła
2 szkl. mleko
3 łyżka cukier do budyniu
Przygotowanie
1
Pieczemy biszkopt.
2
Gotujemy budyń, a następnie ucieramy z margaryną.
3
Przekładamy biszkopt masą budyniową.
4
Bitą śmietaną smarujemy cały tort.
5
Kakao z margaryną roztopić w kąpieli wodnej i maczać truskawki układając na torcie. Płynną masą można wcześniej polać bitą śmietanę tworząc "zacieki".