Truskawka z czekoladą - duet zawsze na czasie

OlaKubiak
Truskawka z czekoladą - duet zawsze na czasie

0

0 / 0

10

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

4 szt. jaja kurze całe

1 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

1 szkl. cukier

10 szt. truskawki

3 łyżka kakao decomorreno

1 szt. bita śmietana do dekoracji

1 szt. budyń w proszku śmietankowy bez cukru

1 kost. margaryna zwykła

2 szkl. mleko

3 łyżka cukier do budyniu

Przygotowanie


1

Pieczemy biszkopt.

2

Gotujemy budyń, a następnie ucieramy z margaryną.

3

Przekładamy biszkopt masą budyniową.

4

Bitą śmietaną smarujemy cały tort.

5

Kakao z margaryną roztopić w kąpieli wodnej i maczać truskawki układając na torcie. Płynną masą można wcześniej polać bitą śmietanę tworząc "zacieki".

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły