Truskawka z czekoladą - duet zawsze na czasie
OlaKubiak
Wartości odżywcze na porcję
Energia
523
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
52
gram
Tłuszcze
31
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
10
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
4 szt. jaja kurze całe
1 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
1 szkl. cukier
10 szt. truskawki
3 łyżka kakao decomorreno
1 szt. bita śmietana do dekoracji
1 szt. budyń w proszku śmietankowy bez cukru
1 kostka margaryna zwykła
2 szkl. mleko
3 łyżka cukier do budyniu
Przygotowanie
Pieczemy biszkopt.
Gotujemy budyń, a następnie ucieramy z margaryną.
Przekładamy biszkopt masą budyniową.
Bitą śmietaną smarujemy cały tort.
Kakao z margaryną roztopić w kąpieli wodnej i maczać truskawki układając na torcie. Płynną masą można wcześniej polać bitą śmietanę tworząc "zacieki".