Trufle z ciecierzycy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1705395704029.png&w=3840&q=75)
Kakao DecoMorreno
![Trufle z ciecierzycy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1709631929563.jpg&w=3840&q=75)
Trufle z ciecierzycy to świetna alternatywa dla tradycyjnych czekoladek. Idealnie sprawdzą się na każdą okazję i z pewnością zasmakują fanom nowoczesnych kombinacji kulinarnych. Połączenie cieciorki z masłem orzechowym, miodem i kakao to świetny wybór na zdrową przekąskę na słodko w ciągu dnia. Smacznego!
0
0 / 0
Trufle z ciecierzycy to świetna alternatywa dla tradycyjnych czekoladek. Idealnie sprawdzą się na każdą okazję i z pewnością zasmakują fanom nowoczesnych kombinacji kulinarnych. Połączenie cieciorki z masłem orzechowym, miodem i kakao to świetny wybór na zdrową przekąskę na słodko w ciągu dnia. Smacznego!
5
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
400 g ciecierzyca konserwowa
8 łyżka masło orzechowe
6 łyżka miód płynny
5 łyżka kakao decomorreno
2 g sól
Przygotowanie
Ciecierzycę odsączyć i przepłukać wodą. Następnie osuszyć ręcznikiem papierowym.
W misce umieścić cieciorkę, masło orzechowe, miód, sól i 4 łyżki kakao. Zmiksować dokładnie blenderem na gęstą masę, a następnie wstawić do lodówki na 1,5 godziny.
Wyjąć masę z lodówki i formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Na koniec obtoczyć trufle w kakao.