Trufle z ciecierzycy

Kakao DecoMorreno
Trufle z ciecierzycy

0

0 / 0

Trufle z ciecierzycy to świetna alternatywa dla tradycyjnych czekoladek. Idealnie sprawdzą się na każdą okazję i z pewnością zasmakują fanom nowoczesnych kombinacji kulinarnych. Połączenie cieciorki z masłem orzechowym, miodem i kakao to świetny wybór na zdrową przekąskę na słodko w ciągu dnia. Smacznego!

5

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

400 g ciecierzyca konserwowa

8 łyżka masło orzechowe

6 łyżka miód płynny

5 łyżka kakao decomorreno

2 g sól

Przygotowanie


1

Ciecierzycę odsączyć i przepłukać wodą. Następnie osuszyć ręcznikiem papierowym.

2

W misce umieścić cieciorkę, masło orzechowe, miód, sól i 4 łyżki kakao. Zmiksować dokładnie blenderem na gęstą masę, a następnie wstawić do lodówki na 1,5 godziny.

3

Wyjąć masę z lodówki i formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Na koniec obtoczyć trufle w kakao.

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły