Trufle czekoladowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Trufle czekoladowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973216854.jpeg&w=3840&q=75)
Słodkie i zdrowe trufle z daktylami, dżemem 100% z czarnej porzeczki, pestkami dyni i wiórkami kokosowymi. Zdrowsza i pełna witamin oraz minerałów alternatywa dla klasycznych trufli.
0
3.8 / 4
Słodkie i zdrowe trufle z daktylami, dżemem 100% z czarnej porzeczki, pestkami dyni i wiórkami kokosowymi. Zdrowsza i pełna witamin oraz minerałów alternatywa dla klasycznych trufli.
6
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
3 łyżka dżem łowicz 100% z owoców czarna porzeczka
30 szt. suszone daktyle
0.50 szkl. pestki dyni
0.50 szkl. wiórki kokosowe
1 łyżka kakao decomorreno
1 opak. kolorowa posypka
Przygotowanie
Daktyle zalewamy wrzątkiem na 10 minut. Odcedzamy wodę.
Do daktyli dodajemy pestki dyni, wiórki kokosowe, kakao i dżem z czarnej porzeczki. Całość blendujemy.
W rękach formujemy kulki, które obtaczamy w kolorowej posypce. Wkładamy trufle na 1 godzinę do lodówki.