Trufle czekoladowe

maspexdigital
Trufle czekoladowe

0

3.8 / 4

Słodkie i zdrowe trufle z daktylami, dżemem 100% z czarnej porzeczki, pestkami dyni i wiórkami kokosowymi. Zdrowsza i pełna witamin oraz minerałów alternatywa dla klasycznych trufli.

6

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

3 łyżka dżem łowicz 100% z owoców czarna porzeczka

30 szt. suszone daktyle

0.50 szkl. pestki dyni

0.50 szkl. wiórki kokosowe

1 łyżka kakao decomorreno

1 opak. kolorowa posypka

Przygotowanie


1

Daktyle zalewamy wrzątkiem na 10 minut. Odcedzamy wodę.

2

Do daktyli dodajemy pestki dyni, wiórki kokosowe, kakao i dżem z czarnej porzeczki. Całość blendujemy.

3

W rękach formujemy kulki, które obtaczamy w kolorowej posypce. Wkładamy trufle na 1 godzinę do lodówki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

640

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

129

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły