Trufle czekoladowe
maspexdigital
Słodkie i zdrowe trufle z daktylami, dżemem 100% z czarnej porzeczki, pestkami dyni i wiórkami kokosowymi. Zdrowsza i pełna witamin oraz minerałów alternatywa dla klasycznych trufli.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
640
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
129
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.8 / 4
Słodkie i zdrowe trufle z daktylami, dżemem 100% z czarnej porzeczki, pestkami dyni i wiórkami kokosowymi. Zdrowsza i pełna witamin oraz minerałów alternatywa dla klasycznych trufli.
6
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
3 łyżka dżem łowicz 100% z owoców czarna porzeczka
30 szt. suszone daktyle
0.50 szkl. pestki dyni
0.50 szkl. wiórki kokosowe
1 łyżka kakao decomorreno
1 opak. kolorowa posypka
Przygotowanie
Daktyle zalewamy wrzątkiem na 10 minut. Odcedzamy wodę.
Do daktyli dodajemy pestki dyni, wiórki kokosowe, kakao i dżem z czarnej porzeczki. Całość blendujemy.
W rękach formujemy kulki, które obtaczamy w kolorowej posypce. Wkładamy trufle na 1 godzinę do lodówki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
640
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
129
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.