Trufle czekoladowe

ela
Trufle czekoladowe

Średnia 0 / 0

Oceń!

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. czekolada gorzka

250 śmietana 36%

30 g masło

3 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


Pokrój czekoladę i masło w małe kosteczki.

Śmietanę podgrzać i od razu ściągnąć z ognia. Dodać posiekaną czekoladę i masło i wszystko razem wymieszać do całkowitego rozpuszczenia aż powstanie gładka masa.

Masę przestudzić i wstawić do lodówki, żeby zastygła.

Zabieraj łyżeczka masę i formuj małe kuleczki, następnie obtaczaj je w kakao decomoreno

Wartości odżywcze na porcję


Energia

334

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

27

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły