Trufle czekoladowe

konkurs
Trufle czekoladowe

0

0 / 0

Domowe trufle czekoladowe są proste do zrobienia a niezwykle efektownie się prezentują. Warto je zrobić i przekonać się, jakie są pyszne.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 opak. kakao decomorreno

1 opak. płatki lubella corn flakes cynamonowe

500 g serek śmietankowy

400 g czekolada gorzka

200 g cukier puder

50 g migdały

50 g orzechy laskowe

Przygotowanie


1

Serek wymieszać z cukrem pudrem. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić, wymieszać dokładnie z serkiem. Schłodzić w lodówce. .

2

Z gotowej masy uformować kulki po 20g W każdą włożyć pieczony migdał lub orzech laskowy.

3

Obtaczać kulki w kakao DecoMorreno i pokruszonych płatkach Lubella Corn Flakes Cynamonowych.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1375

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

162

gram

Tłuszcze

67

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły