Truffle czekoladowe

decomorreno
Truffle czekoladowe

0

4 / 4

Panie i Panowie oto Czekoladowa Trufla - królowa wśród słodyczy. To elitarna i dekadencka słodka przyjemność, delikatna i pudrowa, intensywnie czekoladowa w smaku. Wykonane wedle naszego przepisu trufle zabiorą Cię w podróż do iście czekoladowego królestwa. Sprawdzą się idealnie jako deser oraz słodki prezent dla Twoich najbliższych. Do przygotowania w niecałe pół godziny, do zjedzenia w przeciągu 5 minut!

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

110 g kakao decomorreno

200 g masło orzechowe

140 g daktyle

150 g mleko kokosowe

50 g olej kokosowy

2 łyżeczka kawa rozpuszczalna

100 g czekolada deserowa

Przygotowanie


1

Daktyle zalej ciepłą wodą i odstaw na około 2 godziny do namoczenia.

2

W kąpieli wodnej rozpuść olej kokosowy, mleko kokosowe oraz kawę rozpuszczalną. Zblenduj razem daktyle odsączone z wody, masło orzechowe, 100 g kakao oraz rozpuszczone w kąpieli wodnej składniki.

3

Masę przełóż miski, przykryj folią i włóż do lodówki aby całkowicie się schłodziła, najlepiej na całą noc.

4

Z masy czekoladowej formuj małe kulki. Włóż ponownie do lodówki.

5

W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę, część trufli możesz oblać nią całkowicie lub częściowo. Pozostałe truffle obtocz w kakao. Do czasu podania przechowuj je w lodówce. Smacznego!

Kategorie


Alergeny


Orzechy ziemne

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły