0

Składniki

125 Gramów
masło
1 Sztuka
Galaretka owocowa
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Łyżka
Cukierki
1 Łyżka
Posypka do ciast
0.5 Szklanki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Galaretkę rozpuszczamy w 175 ml wrzątku.
  2. Margarynę ucieramy z cukrem. Dodajemy do niej po żółtku. Następnie dodajemy tężejącą galaretkę i miksujemy.
  3. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z masą galaretkową.
  4. Nakładamy do pucharków, dekorujemy cukierkami czekoladowymi i posypujemy posypką. Ja użyłam serduszek czekoladowych glazurowanych. Smacznego!;)

Opis

Tropikalny deser to mój pomysł na deser. Wyszedł pyszny i kremowy o nietypowym, a zarazem smakowitym smaku;-)

Podobne przepisy

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Keks świąteczny

Przepis
Średni Do 1 godz
Keks świąteczny

Pączki po bawarsku

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki po bawarsku

Pierniczki

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Pierniczki

Pyszne pączki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pyszne pączki

Śnieżki - pączki

Przepis
Trudny Do 3 godz
Śnieżki - pączki

Domek z piernika

Przepis
Trudny Do 3 godz
Domek z piernika

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!