0

Składniki

125 Gramów
masło
1 Sztuka
Galaretka owocowa
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Łyżka
Cukierki
1 Łyżka
Posypka do ciast
0.5 Szklanki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Galaretkę rozpuszczamy w 175 ml wrzątku.
  2. Margarynę ucieramy z cukrem. Dodajemy do niej po żółtku. Następnie dodajemy tężejącą galaretkę i miksujemy.
  3. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z masą galaretkową.
  4. Nakładamy do pucharków, dekorujemy cukierkami czekoladowymi i posypujemy posypką. Ja użyłam serduszek czekoladowych glazurowanych. Smacznego!;)

Opis

Tropikalny deser to mój pomysł na deser. Wyszedł pyszny i kremowy o nietypowym, a zarazem smakowitym smaku;-)

Podobne przepisy

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Ciastka maślane

Średni Do 40 min
Ciastka maślane

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto drożdżowe

Łatwy Do 40 min
Ciasto drożdżowe

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!