Trójkąciki z gruszkami

m7
Trójkąciki z gruszkami

0

0 / 0

długo się je robi ale są warte tego

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 kg gruszka

1 łyżeczka cynamon

2 łyżeczka kandyzowana skórka pomarańczowa

0.25 szkl. wino czerwone

1 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. cukier waniliowy

3 szt. goździki

20 dek. margaryna zwykła

30 dek. mąka pszenna tortowa

10 dek. cukier

Przygotowanie


1

Ok. 1 kg gruszek obrać ze skórki a następnie pokroić je w kostkę. Wrzucić je do garnuszka dodając cukier waniliowy, 2-3 goździki, trochę czerwonego wina słodkiego, 1 łyżeczkę cynamonu oraz skórkę pomarańczową. I całość chwilkę podgrzać tak aby gruszki się nie rozgotowały. Następnie wystudzić.

2

Mąkę przesiać na stolnicę dodać żółtko i miękką margarynę całość dokładnie wyrobić a następnie kroić kwadraty i na każdym jednym układać gruszki.

3

Sklejać trójkąty i upiec w mocno nagrzanym piekarniku na złoty kolor. Wierzch posypać cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły