Trifle z ciasteczkami, bitą śmietaną i dżemem brzoskwiniowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Trifle z ciasteczkami, bitą śmietaną i dżemem brzoskwiniowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976851275.jpeg&w=3840&q=75)
Błyskawiczny deser o różnych teksturach smakuje i wygląda perfekcyjnie. Wypróbuj i zaskocz swoich najbliższych.
0
0 / 0
Błyskawiczny deser o różnych teksturach smakuje i wygląda perfekcyjnie. Wypróbuj i zaskocz swoich najbliższych.
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
100 g pokruszone ciasteczka
120 śmietanka 36%
2 łyżecz. cukier trzcinowy
4 łyżka dżem brzoskwiniowy łowicz
2 łyżka pistacje
Przygotowanie
1
Ciasteczka zmiksować, wsypać na spód szklanek.
2
Śmietankę ubić z cukrem trzcinowym, przełożyć na pokruszone ciasteczka.
3
Na wierzch dodać po 2 łyżki dżemu brzoskwiniowego i posypać posiekanymi pistacjami.