Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Tradycyjne ciasto na polskich stołach, czyli makowiec. Delikatne ciasto wypełnione słodką masą makową z bakaliami to idealne połączenie.
200 | Mililitrów |
mleko
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
500 | Gramów |
mąka pszenna tortowa
|
|
30 | Gramów |
drożdże
|
|
175 | Gramów |
cukier
|
|
125 | Gramów |
masło
|
|
900 | Gramów |
Masa makowa
|
|
125 | Gramów |
cukier puder
|
|
100 | Gramów |
Kandyzowana skórka pomarańczowa
|
|
3 | Łyżki |
sok z cytryny
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |