Tradycyjny jabłecznik
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Tradycyjny jabłecznik](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973117884.jpeg&w=3840&q=75)
jabłecznik przepisu mamy
1
0 / 0
jabłecznik przepisu mamy
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
3 łyżecz. cukier waniliowy
3 łyżecz. cynamon
1 kostka margaryna zwykła
1.50 szkl. cukier
2 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
4 szt. jajko
4 szt. jabłka
Przygotowanie
1
jajka, cukier, mąkę i proszek do pieczenia zmiksować
2
rozpuścić margarynę i dodać do mieszanki
3
cześć ciasta wylać na blachę
4
jabłka zetrzeć dodać cynamon i cukier waniliowy
5
wyłożyć na ciasto, a resztą ciasta przykryć jabłka
6
piec w temp.180 stopni przez 60 minut