1

Składniki

3 Łyżeczki
CUKIER WANILIOWY
3 Łyżeczki
cynamon
1 Kostka
margaryna zwykła
1.5 Szklanki
cukier
2 Szklanki
mąka
4 Sztuki
jajko
4 Sztuki
jabłka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. jajka, cukier, mąkę i proszek do pieczenia zmiksować
  2. rozpuścić margarynę i dodać do mieszanki
  3. cześć ciasta wylać na blachę
  4. jabłka zetrzeć dodać cynamon i cukier waniliowy
  5. wyłożyć na ciasto, a resztą ciasta przykryć jabłka
  6. piec w temp.180 stopni przez 60 minut

Opis

jabłecznik przepisu mamy

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz.

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min.

Jabłecznik

Średni Do 1 godz.

Mazurek

Łatwy Do 1 godz.

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz.

Odwrócone ciasto z jabłkami

Łatwy Do 3 godz.

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz.

Podwójnie kakaowe rogaliki

Łatwy Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!