0

Składniki

2 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
0.5 Kilograma
mąka
0.5 Kilograma
margaryna
1 Kilogram
ser biały
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna zwykła
1 Szklanka
cukier
1 Sztuka
jajko
5 Sztuk
żółtko jaja kurzego
5 Sztuk
białko jaja kurzego
1 Sztuka
budyń śmietankowy
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
3 Łyżki
śmietana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Składniki do śmietany kwaśnej połączyć, ciasto zagnieść
  2. Podzielić na 2 równe części i schłodzić w lodówce (1h)
  3. Oddzielić białka od żółtek, a białka dodatkowo ubić
  4. Ser połączyć z resztą składników, wymieszać
  5. Pierwszą połową ciemnej masy wykładamy blachę
  6. Wlewamy na to masę serową
  7. Resztę ciemnego ciasta zetrzeć na wierzch masy
  8. Piec w piekarniki przez 50min w temp. 170 stopni.
  9. Wyjąć z piekarnika i poczekać aż przestygnie

Opis

Sposób na tradycyjny sernik według mojej mamy

Podobne przepisy

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Sernik z makiem

Przepis
Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Puszysty sernik z kokosem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Puszysty sernik z kokosem

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!