Tradycyjny czarno-biały sernik

m7
Tradycyjny czarno-biały sernik

0

0 / 0

Sposób na tradycyjny sernik według mojej mamy

13

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

0.50 kg lubella mąka puszysta uniwersalna

0.50 kg margaryna

1 kg ser biały

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1 kost. margaryna zwykła

1 szkl. cukier

1 szt. jajko

5 szt. żółtko jaja kurzego

5 szt. białko jaja kurzego

1 szt. budyń śmietankowy

1 szt. cukier waniliowy

2 łyżka kakao decomorreno

3 łyżka śmietana

Przygotowanie


1

Składniki do śmietany kwaśnej połączyć, ciasto zagnieść

2

Podzielić na 2 równe części i schłodzić w lodówce (1h)

3

Oddzielić białka od żółtek, a białka dodatkowo ubić

4

Ser połączyć z resztą składników, wymieszać

5

Pierwszą połową ciemnej masy wykładamy blachę

6

Wlewamy na to masę serową

7

Resztę ciemnego ciasta zetrzeć na wierzch masy

8

Piec w piekarniki przez 50min w temp. 170 stopni.

9

Wyjąć z piekarnika i poczekać aż przestygnie

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły