Tradycyjny bigos
m7
Tradycyjny bigos to idealna potrawa zarówno na co dzień, jak i od święta. Wypróbuj przepis na klasyczny bigos z żeberkami i kiełbasą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
506
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
46
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.1 / 100
Tradycyjny bigos to idealna potrawa zarówno na co dzień, jak i od święta. Wypróbuj przepis na klasyczny bigos z żeberkami i kiełbasą.
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
0.50 kg kapusta kiszona
0.50 kg żeberka wieprzowe
0.50 kg kiełbasa śląska
3 łyżecz. przyprawa do bigosu
1 szt. kapusta biała
1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz
4 szt. liść laurowy
4 szt. ziele angielskie
Przygotowanie
Nastawiamy wodę i dodajemy do niej żeberka.
Gdy będą na wpół miękkie dodajemy posztakowaną świeżą kapustę.
Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem.
Po około 40 minutach dodajemy kiszoną kapustę i przyprawę do bigosu.
Gotujemy kolejne 30 minut i dodajemy drobno pokrojoną kiełbasę.
Gotujemy jeszcze około 20 minut na małym ogniu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
506
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
46
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.