Tradycyjny bigos

m7
Tradycyjny bigos

Średnia 3.1 / 100

Oceń!

Tradycyjny bigos to idealna potrawa zarówno na co dzień, jak i od święta. Wypróbuj przepis na klasyczny bigos z żeberkami i kiełbasą.

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

0.50 kg kapusta kiszona

0.50 kg żeberka wieprzowe

0.50 kg kiełbasa śląska

3 łyżecz. przyprawa do bigosu

1 szt. kapusta biała

1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

4 szt. liść laurowy

4 szt. ziele angielskie

Przygotowanie


Nastawiamy wodę i dodajemy do niej żeberka.

Gdy będą na wpół miękkie dodajemy posztakowaną świeżą kapustę.

Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem.

Po około 40 minutach dodajemy kiszoną kapustę i przyprawę do bigosu.

Gotujemy kolejne 30 minut i dodajemy drobno pokrojoną kiełbasę.

Gotujemy jeszcze około 20 minut na małym ogniu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

506

kcal

Białka

28

gram

Węglowodany

46

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły