Tradycyjny bigos

m7
Tradycyjny bigos

0

3.1 / 100

Tradycyjny bigos to idealna potrawa zarówno na co dzień, jak i od święta. Wypróbuj przepis na klasyczny bigos z żeberkami i kiełbasą.

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

0.50 kg kapusta kiszona

0.50 kg żeberka wieprzowe

0.50 kg kiełbasa śląska

3 łyżeczka przyprawa do bigosu

1 szt. kapusta biała

1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

4 szt. liść laurowy

4 szt. ziele angielskie

Przygotowanie


1

Nastawiamy wodę i dodajemy do niej żeberka.

2

Gdy będą na wpół miękkie dodajemy posztakowaną świeżą kapustę.

3

Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem.

4

Po około 40 minutach dodajemy kiszoną kapustę i przyprawę do bigosu.

5

Gotujemy kolejne 30 minut i dodajemy drobno pokrojoną kiełbasę.

6

Gotujemy jeszcze około 20 minut na małym ogniu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły