Tradycyjny bigos
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Tradycyjny bigos](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973702911.jpeg&w=3840&q=75)
Tradycyjny bigos to idealna potrawa zarówno na co dzień, jak i od święta. Wypróbuj przepis na klasyczny bigos z żeberkami i kiełbasą.
0
3.1 / 100
Tradycyjny bigos to idealna potrawa zarówno na co dzień, jak i od święta. Wypróbuj przepis na klasyczny bigos z żeberkami i kiełbasą.
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
0.50 kg kapusta kiszona
0.50 kg żeberka wieprzowe
0.50 kg kiełbasa śląska
3 łyżecz. przyprawa do bigosu
1 szt. kapusta biała
1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz
4 szt. liść laurowy
4 szt. ziele angielskie
Przygotowanie
Nastawiamy wodę i dodajemy do niej żeberka.
Gdy będą na wpół miękkie dodajemy posztakowaną świeżą kapustę.
Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem.
Po około 40 minutach dodajemy kiszoną kapustę i przyprawę do bigosu.
Gotujemy kolejne 30 minut i dodajemy drobno pokrojoną kiełbasę.
Gotujemy jeszcze około 20 minut na małym ogniu.