Tradycyjne żeberka wieprzowe

m7
Tradycyjne żeberka wieprzowe

0

3.5 / 18

Pyszne, miękkie żeberka podane z ziemniaczkami i surówką.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

4 łyżka olej

2 łyżka przyprawa do mięsa

50 dag. żeberka wieprzowe

Przygotowanie


1

Żeberka umyć, wysuszyć i pokroić na porcje.

2

Następnie natrzeć czosnkiem, obsypać przyprawą do mięsa wieprzowego, solą, pieprzem i włożyć do lodówki na około 3 godziny.

3

Po tym czasie wrzucić je na gorący tłuszcz i zrumienić z każdej strony.

4

Do rondla z żeberkami dodać pokrojoną w cebulę. Dalej smażyć razem, aż cebula się zrumieni.

5

Następnie do rondla wlać 2 szklanki wody.

6

Całość dusić pod przykryciem na średnim ogniu około godziny.

7

Podawać na ciepło z ziemniakami, sosem i np.buraczkami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły