Tradycyjne kotlety schabowe

eluchap
Tradycyjne kotlety schabowe

0

0 / 0

Szybki i tani sposób na dobry obiad. Podawać z ziemniaki i surówką z selera.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

2 łyżeczka sól

1 łyżeczka pieprz

2 szt. jajko

5 łyżka bułka tarta

50 dek. schab bez kości

Przygotowanie


1

Schab opłukać, pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem zwilżonym w wodzie i natrzeć solą ziołową, pieprzem.

2

Jajka roztrzepujemy z dodatkiem łyżki wody.

3

Kotlety schabowe obtaczamy w jajku, następnie w bułce tartej. Smażymy na gorącym smalcu, z obu stron.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły