Tradycyjne kotlety schabowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
eluchap
![Tradycyjne kotlety schabowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973617168.jpeg&w=3840&q=75)
Szybki i tani sposób na dobry obiad. Podawać z ziemniaki i surówką z selera.
0
0 / 0
Szybki i tani sposób na dobry obiad. Podawać z ziemniaki i surówką z selera.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
2 łyżecz. sól
1 łyżecz. pieprz
2 szt. jajko
5 łyżka bułka tarta
50 dag. schab bez kości
Przygotowanie
1
Schab opłukać, pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem zwilżonym w wodzie i natrzeć solą ziołową, pieprzem.
2
Jajka roztrzepujemy z dodatkiem łyżki wody.
3
Kotlety schabowe obtaczamy w jajku, następnie w bułce tartej. Smażymy na gorącym smalcu, z obu stron.