Tradycyjne kotlety schabowe

eluchap

Szybki i tani sposób na dobry obiad. Podawać z ziemniaki i surówką z selera.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
198
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szybki i tani sposób na dobry obiad. Podawać z ziemniaki i surówką z selera.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
2 łyżecz. sól
1 łyżecz. pieprz
2 szt. jajko
5 łyżka bułka tarta
50 dag. schab bez kości
Przygotowanie
Schab opłukać, pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem zwilżonym w wodzie i natrzeć solą ziołową, pieprzem.
Jajka roztrzepujemy z dodatkiem łyżki wody.
Kotlety schabowe obtaczamy w jajku, następnie w bułce tartej. Smażymy na gorącym smalcu, z obu stron.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
198
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.