Tradycyjne kotlety schabowe
eluchap
Szybki i tani sposób na dobry obiad. Podawać z ziemniaki i surówką z selera.
0
0 / 0
Szybki i tani sposób na dobry obiad. Podawać z ziemniaki i surówką z selera.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
2 łyżeczka sól
1 łyżeczka pieprz
2 szt. jajko
5 łyżka bułka tarta
50 dek. schab bez kości
Przygotowanie
1
Schab opłukać, pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem zwilżonym w wodzie i natrzeć solą ziołową, pieprzem.
2
Jajka roztrzepujemy z dodatkiem łyżki wody.
3
Kotlety schabowe obtaczamy w jajku, następnie w bułce tartej. Smażymy na gorącym smalcu, z obu stron.