Tradycyjne kotlety mielone

eluchap
Tradycyjne kotlety mielone

0

0 / 0

Smacznego

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżecz. sól, pieprz

1 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. jajko

3 łyżka bułka tarta

1 łyżka majeranek

1 łyżka musztarda

50 dag. mięso mielone wieprzowe

Przygotowanie


1

Do mięsa mielonego, dodajemy drobno posiekaną cebulę, wyciśnięte ząbki czosnku, jajko, musztardę, sól, pieprz, majeranek, bułkę tartą. Całość wyrabiamy na gładką masę.

2

Formujemy kotlety i smażymy na gorącym tłuszczu, rumieniąc z obu stron.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły