Tradycyjne kotlety mielone

eluchap
Tradycyjne kotlety mielone

Średnia 0 / 0

Oceń!

Smacznego

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżecz. sól, pieprz

1 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. jajko

3 łyżka bułka tarta

1 łyżka majeranek

1 łyżka musztarda

50 dag. mięso mielone wieprzowe

Przygotowanie


Do mięsa mielonego, dodajemy drobno posiekaną cebulę, wyciśnięte ząbki czosnku, jajko, musztardę, sól, pieprz, majeranek, bułkę tartą. Całość wyrabiamy na gładką masę.

Formujemy kotlety i smażymy na gorącym tłuszczu, rumieniąc z obu stron.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

351

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

38

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły