Tradycyjne gołąbki

kontakt_1
Tradycyjne gołąbki

1

4 / 1

11

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

500 g mięso mielone

1 szt. kapusta włoska

100 g ryż

1 pęcz. natka pietruszki

1 dag. migdały

1 szt. cebula

1 szt. ząbek czosnku

1 łyżecz. gałka muszkatołowa

1 szczyp. sól, pieprz

250 koncentrat bulionu warzywnego krakus

1 opak. tymbark jabłko 100%

Przygotowanie


1

Kapustę myjemy i obgotowujemy w całości z obu stron aż liście zmiękną.

2

Ryż gotujemy do miękkości. Migdały zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na pół godziny.

3

Mięso mielone łączymy z ugotowanym ryżem, posiekaną cebulką, czosnkiem i natką pietruszki.

4

Migdały obieramy ze skórki i siekamy na drobne części dorzucając do farszu.

5

Dodajemy gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Farsz dokładnie mieszamy i układamy na liściach kapusty, ściśle formując gołąbki.

6

Układamy w garnku i zalewamy bulionem. Dusimy około 30 minut.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły