Tradycyjne gołąbki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_1
![Tradycyjne gołąbki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F2819-1702057650763.jpeg&w=3840&q=75)
1
4 / 1
11
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
500 g mięso mielone
1 szt. kapusta włoska
100 g ryż
1 pęcz. natka pietruszki
1 dag. migdały
1 szt. cebula
1 szt. ząbek czosnku
1 łyżecz. gałka muszkatołowa
1 szczyp. sól, pieprz
250 koncentrat bulionu warzywnego krakus
1 opak. tymbark jabłko 100%
Przygotowanie
Kapustę myjemy i obgotowujemy w całości z obu stron aż liście zmiękną.
Ryż gotujemy do miękkości. Migdały zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na pół godziny.
Mięso mielone łączymy z ugotowanym ryżem, posiekaną cebulką, czosnkiem i natką pietruszki.
Migdały obieramy ze skórki i siekamy na drobne części dorzucając do farszu.
Dodajemy gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Farsz dokładnie mieszamy i układamy na liściach kapusty, ściśle formując gołąbki.
Układamy w garnku i zalewamy bulionem. Dusimy około 30 minut.