1

Składniki

500 Gramów
mięso mielone
1 Sztuka
Kapusta włoska
100 Gramów
ryż
1 Pęczek
Natka pietruszki
1 Dekagram
migdały
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
ząbek czosnku
1 Łyżeczka
gałka muszkatołowa
1 Szczypta
sól, pieprz
250 Mililitrów
ingridient
koncentrat bulionu warzywnego Krakus

Dodatki

1 Opakowanie
ingridient
Tymbark Jabłko 100%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę myjemy i obgotowujemy w całości z obu stron aż liście zmiękną.
  2. Ryż gotujemy do miękkości. Migdały zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na pół godziny.
  3. Mięso mielone łączymy z ugotowanym ryżem, posiekaną cebulką, czosnkiem i natką pietruszki.
  4. Migdały obieramy ze skórki i siekamy na drobne części dorzucając do farszu.
  5. Dodajemy gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Farsz dokładnie mieszamy i układamy na liściach kapusty, ściśle formując gołąbki.
  6. Układamy w garnku i zalewamy bulionem. Dusimy około 30 minut.

Podobne przepisy

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Łazanki z kapustą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Łazanki z kapustą

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Mousaka z bakłażanem i ziemniakami w sosie beszamelowym

Przepis
Średni Do 2 godz
Mousaka z bakłażanem i ziemniakami w sosie beszamelowym

Lasagne z mięsem z kurczaka i szpinakiem

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Lasagne z mięsem z kurczaka i szpinakiem

Tagliatelle ze szpinakiem, awokado i prażonymi migdałami w ...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Tagliatelle ze szpinakiem, awokado i prażonymi migdałami w sosie serowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!