Tradycyjna ryba po grecku na bazie ketchupu
kontakt_2
Ryba po grecku – klasyczna receptura, która zawsze smakuje tak samo. Czy na pewno? Dodaj do niej nowy składnik, dzięki któremu odkryjesz ją na nowo. Co to takiego? Ketchup Kotlin!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
487
kcal
Białka
52
gram
Węglowodany
51
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.5 / 8
Ryba po grecku – klasyczna receptura, która zawsze smakuje tak samo. Czy na pewno? Dodaj do niej nowy składnik, dzięki któremu odkryjesz ją na nowo. Co to takiego? Ketchup Kotlin!
11
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1000 g filet z dorsza
2 szkl. bulion warzywny
1 szkl. mąka lubella puszysta luksusowa
4 szt. marchewka
2 szt. pietruszka
1 szt. seler
1 szt. por
1 szt. cebula
2 szczyp. sól, pieprz
1 łyżka olej słonecznikowy
5 łyżka ketchup kotlin łagodny
Przygotowanie
Cebulkę i pora pokrój w cienkie piórka. Marchewkę z pietruszką i selerem zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Cebulę zeszklij na patelni, dodaj do niej resztę warzyw i zalej bulionem. Duś na małym ogniu pod przykryciem, aż składniki zmiękną. Dodaj ketchupu i podgrzewaj, mieszając jeszcze przez 5 minut. Kiedy wszystkie składniki połączą się z ketchupem zdejmij garnek z palnika.
Rybę pokrój na mniejsze kawałki, dopraw i obtocz w mące. Podsmaż na rozgrzanym oleju, aż się zarumieni.
Ułóż rybę na dnie głębokiego naczynia i jako drugą warstwę rozłóż na niej warzywa w ketchupie. Schowaj naczynie do lodówki. Gdy wszystko będzie już chłodne, możesz podać na stół.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
487
kcal
Białka
52
gram
Węglowodany
51
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.