Tradycyjna ryba po grecku na bazie ketchupu

kontakt_2
Tradycyjna ryba po grecku na bazie ketchupu

0

3.5 / 8

Ryba po grecku – klasyczna receptura, która zawsze smakuje tak samo. Czy na pewno? Dodaj do niej nowy składnik, dzięki któremu odkryjesz ją na nowo. 
Co to takiego? Ketchup Kotlin!

11

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1000 g filet z dorsza

2 szkl. bulion warzywny

1 szkl. mąka lubella puszysta luksusowa

4 szt. marchewka

2 szt. pietruszka

1 szt. seler

1 szt. por

1 szt. cebula

2 szcz. sól, pieprz

1 łyżka olej słonecznikowy

5 łyżka ketchup kotlin łagodny

Przygotowanie


1

Cebulkę i pora pokrój w cienkie piórka. Marchewkę z pietruszką i selerem zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

2

Cebulę zeszklij na patelni, dodaj do niej resztę warzyw i zalej bulionem. Duś na małym ogniu pod przykryciem, aż składniki zmiękną. Dodaj ketchupu i podgrzewaj, mieszając jeszcze przez 5 minut. Kiedy wszystkie składniki połączą się z ketchupem zdejmij garnek z palnika.

3

Rybę pokrój na mniejsze kawałki, dopraw i obtocz w mące. Podsmaż na rozgrzanym oleju, aż się zarumieni.

4

Ułóż rybę na dnie głębokiego naczynia i jako drugą warstwę rozłóż na niej warzywa w ketchupie. Schowaj naczynie do lodówki. Gdy wszystko będzie już chłodne, możesz podać na stół.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły