Tradycyjna kapusta z grzybami

kontakt_1

Wartości odżywcze na porcję
Energia
160
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4 / 1
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
500 g kapusta kiszona
1 szt. cebula
100 g suszone podgrzybki
20 g suszone borowiki
3 szt. liść laurowy
1 szt. jałowiec
1 opak. tymbark jabłko mięta
Przygotowanie
Cebulę siekamy i szklimy na łyżce oliwy
Dodajemy umytą i posiekaną kapustę, podsmażamy.
Dodajemy liście laurowe i jałowiec oraz zalewamy wcześniej namoczonymi grzybami z zalewą i dusimy do miękkości kapusty dodając pieprz i sól.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
160
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.