Tradycyjna kapusta z grzybami

kontakt_1
Tradycyjna kapusta z grzybami

0

4 / 1

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

500 g kapusta kiszona

1 szt. cebula

100 g suszone podgrzybki

20 g suszone borowiki

3 szt. liść laurowy

1 szt. jałowiec

1 opak. tymbark jabłko mięta

Przygotowanie


1

Cebulę siekamy i szklimy na łyżce oliwy

2

Dodajemy umytą i posiekaną kapustę, podsmażamy.

3

Dodajemy liście laurowe i jałowiec oraz zalewamy wcześniej namoczonymi grzybami z zalewą i dusimy do miękkości kapusty dodając pieprz i sól.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

160

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

22

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły