Tradycyjna brukselka z zasmażką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_2
![Tradycyjna brukselka z zasmażką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699986760397.jpeg&w=3840&q=75)
.
0
0 / 0
.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
200 g brukselka
0.30 szkl. bułka tarta
100 g masło
40 g parmezan
5 łyżka ketchup kotlin łagodny
Przygotowanie
1
Brukselkę oczyścić ze zniszczonych liści i ugotować w lekko osolonej wodzie, ostudzić. Większe brukselki przekroić na pół, te mniejsze zostawić w całości.
2
Roztopić masło, wsypać bułkę tartą i chwilę podsmażyć, a kiedy zacznie się pienić dodać brukselkę i wymieszać.
3
Podawać na gorąco, posypaną startym serem i z ketchupem.