Tradycyjna brukselka z zasmażką

kontakt_2
Tradycyjna brukselka z zasmażką

0

0 / 0

.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

200 g brukselka

0.30 szkl. bułka tarta

100 g masło

40 g parmezan

5 łyżka ketchup kotlin łagodny

Przygotowanie


1

Brukselkę oczyścić ze zniszczonych liści i ugotować w lekko osolonej wodzie, ostudzić. Większe brukselki przekroić na pół, te mniejsze zostawić w całości.

2

Roztopić masło, wsypać bułkę tartą i chwilę podsmażyć, a kiedy zacznie się pienić dodać brukselkę i wymieszać.

3

Podawać na gorąco, posypaną startym serem i z ketchupem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły