Tosty Jakuba

m7
Tosty Jakuba

0

0 / 0

Tosty z opiekacza to klasyka wśród szybkich i smacznych przekąsek. Idealnie sprawdzą się zarówno na śniadanie, jak i jako ciepła kolacja. Podstawą tostów jest chleb oraz różnorodne dodatki. My proponujemy wersję z kukurydzą, szynką, serem, rukolą oraz pomidorami. Całość świetnie smakuje zarówno samodzielnie, jak i w towarzystwie ketchupu lub sosu czosnkowego. Życzymy smacznego!

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

4 szt. kromka chleba tostowego

2 łyżka kukurydza konserwowa

1 szt.

2 plaster szynka kanapkowa

2 plaster ser żółty

20 g rukola

1 szt. pomidor

Przygotowanie


1

Pomidora umyj i pokrój w cienkie plastry.

2

Kukurydzę odsącz z zalewy.

3

Posmaruj jedną stronę każdej kromki chleba tostowego cienką warstwą masła.

4

Na dwóch kromkach (strona bez masła do środka) ułóż kolejno plastry sera żółtego, szynkę, plastry pomidora, kukurydzę i rukolę.

5

Przykryj pozostałymi kromkami chleba (strona posmarowana masłem na zewnątrz).

6

Umieść tosty w opiekaczu i zamknij pokrywę.

7

Opiekaj przez około 3-5 minut, aż chleb będzie złocisty i chrupiący, a ser się roztopi.

8

Po wyjęciu z opiekacza, tosty pokrój na pół po przekątnej, tworząc trójkąty.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły