0
Średnia: 5 (głosów: 1)

Składniki

1 Szklanka
1 Sztuka
Chleb tostowy
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
śmietana 18%
1 Sztuka
Świeże owoce
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W misce roztrzepujemy jajka z łyżką śmietany i 2 łyżkami soku pomarańczowego, chleb moczy-my dokładnie z każdej strony w powstałej mieszance.
  2. Smażymy na rozgrzanej patelni aż tosty staną się chrupiące.
  3. Dodajemy ulubione owoce pokrojone w plasterki. Tosty możemy polać też miodem lub udekoro-wać świeżą miętą.

Podobne przepisy

Muffiny jajeczne

Przepis
Łatwy Do 15 min
Muffiny jajeczne

Jajko zapiekane w awokado

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jajko zapiekane w awokado

Budyń z miodem i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Budyń z miodem i orzechami

Bułki z bakaliami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Bułki z bakaliami

Domowa granola fit

Przepis
Łatwy Do 40 min
Domowa granola fit

Domowa granola z miodem i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Domowa granola z miodem i orzechami

Jabłka pieczone z pomarańczami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jabłka pieczone z pomarańczami i orzechami

Kisiel z sokiem pomarańczowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kisiel z sokiem pomarańczowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!