Tosty francuskie z duszoną śliwką i choco muszelkami
lubella
Śliwka węgierka zaprasza na jesienne rarytasy ;) Tosty jajeczne z pysznym śliwkowym musem w towarzystwie chrupiących płatków czekoladowych to prawdziwe niebo w gębie! :)
0
4 / 1
Śliwka węgierka zaprasza na jesienne rarytasy ;) Tosty jajeczne z pysznym śliwkowym musem w towarzystwie chrupiących płatków czekoladowych to prawdziwe niebo w gębie! :)
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
0.50 szkl. lubella mlekołaki choco muszelki
6 plaster bagietka
1 szkl. mleko
1 łyżka miód
1 łyżecz. ekstrakt waniliowy
2 łyżka masło klarowane
200 g śliwki węgierki
1 łyżka miód
2 łyżka woda
0.50 łyżecz. sok z cytryny
2 łyżka lubella mlekołaki choco muszelki
1 opak. jogurt naturalny
Przygotowanie
Śliwki drobno pokroić, przełożyć do garnka, wlać wodę i zagotować. Gotować około 5 minut, aż się delikatnie zaczną rozpadać. Dodać sok z cytryny, pokruszone płatki Choco Muszelki oraz miód do smaku, wymieszać.
W misce roztrzepać jaja z miodem, wlać mleko oraz ekstrakt i wymieszać. Włożyć pokrojoną bagietkę, dokładnie zamoczyć kromki i podsmażyć na maśle klarowanym.
Podawać na ciepło, z gorącymi śliwkami, jogurtem oraz płatkami Choco Muszelki.