Toskańska zupa fasolowa
m7
Wyśmienita zupa dla całej rodziny. Ten smak i aromat zachwycą każdego.
0
0 / 0
Wyśmienita zupa dla całej rodziny. Ten smak i aromat zachwycą każdego.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
2.50 l bulion warzywny
800 g pomidory krojone łowicz
0.50 szt. włoska bułka - ciabatta
3 szt. cebula
3 szt. czosnek
1 szt. puszka fasolki flageolet
1 szt. bazylia
3 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Rozgrzać piekarnik.
Pokroić ciabattę w kostki i wstawić do piekarnika na 10 minut, by wyschła.
Rozgrzać oliwę w dużym rondlu, wrzucić cebulę i czosnek, smażyć 3-4 min, aż zmiękną.
Dodać pomidory, fasolę i bulion, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 2 min.
Dodać podpieczone kawałki bułki, zamieszać.
Ponownie doprowadzić zupę do wrzenia i gotować przez dalsze 5 min.
Przyprawić. Na talerzu udekorować listkiem bazylii.