Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Pracochłonne danie, ale idealne na wyjątkowe okazje. Przepis nie tylko dla wegetarian. Mięsożercy w życiu nie wpadną na to, że w tortillach nie ma mięsa, sprawdzone ;) Do tego koniecznie zimne piwko i meksykańska sjesta gotowa! Zwykle robimy tortille meksykańskie razem z narzeczonym - on zajmuje się ciastem a ja farszem, dlatego polecam na romantyczne obiady dla dwojga :)
250 | Mililitrów |
śmietana 18%
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
1 | Szczypta |
papryka ostra
|
|
1 | Szczypta |
papryka słodka
|
|
250 | Gramów |
ser żółty
|
|
0.75 | Szklanki |
Granulat sojowy
|
|
1 | Sztuka |
papryka czerwona
|
|
1 | Sztuka | ||
1 | Sztuka | ||
![]() |
|||
0.5 | Sztuki |
cukinia
|
|
1 | Sztuka |
kukurydza konserwowa
|
|
4 | Sztuki |
Tortilla
|
|
2 | Łyżki |
oliwa z oliwek
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |