0

Składniki

100 Mililitrów
oliwa z oliwek
4 Sztuki
ziemniaki
1 Sztuka
cebula
5 Sztuk
jaja kurze całe
1 Łyżka
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki obrać, pokroić w plastry grubości 3 mm. Cebulę pokroić w krążki.
  2. Na patelni z oliwą układać warstwowo na przemian ziemniaki i cebulę. Solić każdą warstswę.Smażyć na bardzo wolnym ogniu, następnie odsączyć wyciekający tłuszcz i ziemniaki.
  3. Ubić jaja na puszystą pianę.Zalać ziemiaki masą jajeczną i odstawić na 10 minut
  4. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy osączonej z ziemniaków, wlać masę jajeczną, rozsmarować i zmniejszyć ogień.
  5. Za pomocą talerza odwrócić tortillę i drugą stronę opiec.
  6. Pokroić na trójkąty i podawać gotowe.

Opis

Tortilla z ziemniakami pyszna hiszpańska przekąska- pokrój na trójkąty i podaj na imprezie.

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz.

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min.

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min.

Gnocchi w sosie pomidorowym

Łatwy Do 40 min.

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min.

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz.

Kluski śląskie

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!