Tortilla z mięsem i czerwoną fasolą

kontakt_1
Tortilla z mięsem i czerwoną fasolą

0

0 / 0

Masz ochotę na coś pysznego i pożywnego na obiad, ale nie chcesz spędzać w kuchni całego popołudnia? Koniecznie spróbuj smacznej tortilli z mięsem mielonym i czerwoną fasolą. Świetnie sprawdzi się jako szybki i sycący posiłek dla całej rodziny, a sam przepis możesz dowolnie modyfikować, dodając ulubione składniki. Środek tortilli możesz wypełnić świeżymi listkami sałaty, plasterkami ogórka lub polać sosem czosnkowym — możliwości są nieograniczone. Smacznego!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

70 g cebula

20 g oliwa z oliwek

400 g mięso mielone wołowe

600 g pomidory krojone łowicz

1.50 łyżecz. suszona papryczka chili

1 łyżecz. sól

1 łyżecz. pieprz

500 g fasola czerwona konserwowa

1 opak. placki tortilla

Przygotowanie


1

Kroimy cebulę w drobną kostkę i dusimy ją na oliwie z oliwek.

2

Do cebuli dodajemy mieloną wołowinę i nadal dusimy przez około 5-10 minut.

3

Dodajemy pomidory z puszki, chili, sól i pieprz. Całość gotujemy przez 15 minut.

4

Dodajemy odsączoną fasolę, dokładnie mieszamy i gotujemy przez kolejne 5 minut.

5

Tak powstałym sosem mięsnym z fasolą faszerujemy i zawijamy placki tortilli.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły