Tortilla z mięsem i czerwoną fasolą
kontakt_1
Masz ochotę na coś pysznego i pożywnego na obiad, ale nie chcesz spędzać w kuchni całego popołudnia? Koniecznie spróbuj smacznej tortilli z mięsem mielonym i czerwoną fasolą. Świetnie sprawdzi się jako szybki i sycący posiłek dla całej rodziny, a sam przepis możesz dowolnie modyfikować, dodając ulubione składniki. Środek tortilli możesz wypełnić świeżymi listkami sałaty, plasterkami ogórka lub polać sosem czosnkowym — możliwości są nieograniczone. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
678
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
68
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Masz ochotę na coś pysznego i pożywnego na obiad, ale nie chcesz spędzać w kuchni całego popołudnia? Koniecznie spróbuj smacznej tortilli z mięsem mielonym i czerwoną fasolą. Świetnie sprawdzi się jako szybki i sycący posiłek dla całej rodziny, a sam przepis możesz dowolnie modyfikować, dodając ulubione składniki. Środek tortilli możesz wypełnić świeżymi listkami sałaty, plasterkami ogórka lub polać sosem czosnkowym — możliwości są nieograniczone. Smacznego!
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
70 g cebula
20 g oliwa z oliwek
400 g mięso mielone wołowe
600 g pomidory krojone łowicz
1.50 łyżecz. suszona papryczka chili
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. pieprz
500 g fasola czerwona konserwowa
1 opak. placki tortilla
Przygotowanie
Kroimy cebulę w drobną kostkę i dusimy ją na oliwie z oliwek.
Do cebuli dodajemy mieloną wołowinę i nadal dusimy przez około 5-10 minut.
Dodajemy pomidory z puszki, chili, sól i pieprz. Całość gotujemy przez 15 minut.
Dodajemy odsączoną fasolę, dokładnie mieszamy i gotujemy przez kolejne 5 minut.
Tak powstałym sosem mięsnym z fasolą faszerujemy i zawijamy placki tortilli.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
678
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
68
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.