Tortilla wegetariańska z roślinnym mięsem mielonym
kontakt_1
Tortilla wegetariańska z roślinnym mięsem mielonym to pyszne i sycące danie, które niewątpliwie przypadnie do gustu nie tylko wegetarianom, ale i mięsożercom. To doskonałe rozwiązanie na smaczny obiad lub szybką przekąskę w towarzystwie ulubionego sosu. Delikatną tortillę wraz z wegetariańskim farszem chili con carne można podawać na wiele sposobów — z sałatką, frytkami lub pieczonymi ziemniaczkami. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
479
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
48
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Tortilla wegetariańska z roślinnym mięsem mielonym to pyszne i sycące danie, które niewątpliwie przypadnie do gustu nie tylko wegetarianom, ale i mięsożercom. To doskonałe rozwiązanie na smaczny obiad lub szybką przekąskę w towarzystwie ulubionego sosu. Delikatną tortillę wraz z wegetariańskim farszem chili con carne można podawać na wiele sposobów — z sałatką, frytkami lub pieczonymi ziemniaczkami. Smacznego!
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g mięso mielone roślinne
1 szt. cebula
20 g oliwa z oliwek
400 g pomidory krojone łowicz
1 łyżecz. suszona papryczka chili
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. pieprz czarny
200 g czerwona fasola w puszce
1 pęcz. świeża kolendra
4 szt. placki tortilla
Przygotowanie
Kroimy cebulę w drobną kostkę i dusimy ją na oliwie z oliwek.
Do cebuli dodajemy mielone mięso roślinne i nadal dusimy przez około 5-10 minut.
Dodajemy pomidory z puszki, chilli, sól i pieprz. Całość gotujemy przez 15 minut.
Dodajemy odsączoną fasolę, dokładnie mieszamy i gotujemy przez kolejne 5 minut. Pod koniec gotowania dodajemy posiekaną kolendrę.
Tak powstałym wegetariańskim chili con carne faszerujemy i zawijamy placki tortilli.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
479
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
48
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.