Tortilla wegetariańska z roślinnym mięsem mielonym

kontakt_1
Tortilla wegetariańska z roślinnym mięsem mielonym

0

0 / 0

Tortilla wegetariańska z roślinnym mięsem mielonym to pyszne i sycące danie, które niewątpliwie przypadnie do gustu nie tylko wegetarianom, ale i mięsożercom. To doskonałe rozwiązanie na smaczny obiad lub szybką przekąskę w towarzystwie ulubionego sosu. Delikatną tortillę wraz z wegetariańskim farszem chili con carne można podawać na wiele sposobów — z sałatką, frytkami lub pieczonymi ziemniaczkami. Smacznego!

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g mięso mielone roślinne

1 szt. cebula

20 g oliwa z oliwek

400 g pomidory krojone łowicz

1 łyżecz. suszona papryczka chili

1 łyżecz. sól

1 łyżecz. pieprz czarny

200 g czerwona fasola w puszce

1 pęcz. świeża kolendra

4 szt. placki tortilla

Przygotowanie


1

Kroimy cebulę w drobną kostkę i dusimy ją na oliwie z oliwek.

2

Do cebuli dodajemy mielone mięso roślinne i nadal dusimy przez około 5-10 minut.

3

Dodajemy pomidory z puszki, chilli, sól i pieprz. Całość gotujemy przez 15 minut.

4

Dodajemy odsączoną fasolę, dokładnie mieszamy i gotujemy przez kolejne 5 minut. Pod koniec gotowania dodajemy posiekaną kolendrę.

5

Tak powstałym wegetariańskim chili con carne faszerujemy i zawijamy placki tortilli.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

479

kcal

Białka

19

gram

Węglowodany

48

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły