Tortilla śniadaniowa
kontakt_1
Znudziły Ci się standardowe śniadania z jajkami, chlebem i płatkami owsianymi w roli głównej? Trudno się dziwić. Tym razem wypróbuj tę błyskawiczną w przygotowaniu tortillę, która jest pyszna i sycąca. Weź ją ze sobą do szkoły/na uczelnię, a na drugie śniadanie spakuj mus Tymbark, który zmieści się do każdej torebki, smakuje doskonale i nie zawiera cukru. Smacznego!
3
5 / 2
Znudziły Ci się standardowe śniadania z jajkami, chlebem i płatkami owsianymi w roli głównej? Trudno się dziwić. Tym razem wypróbuj tę błyskawiczną w przygotowaniu tortillę, która jest pyszna i sycąca. Weź ją ze sobą do szkoły/na uczelnię, a na drugie śniadanie spakuj mus Tymbark, który zmieści się do każdej torebki, smakuje doskonale i nie zawiera cukru. Smacznego!
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szt. mus tymbark jabłko, burak i truskawka
1 łyżka masło
1 łyżka mleko
2 łyżka ser cheddar
2 plaster boczek
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Na dużej patelni na średnim ogniu usmażyć boczek. Odcedzić z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. W misce ubij jajka z mlekiem i kilkoma szczyptami soli i pieprzu.
Jajka wylej i usmaż na roztopionym maśle na patelni na średnim ogniu. (Możesz użyć tej samej patelni, na której smażono bekon - po prostu zachowaj łyżkę tłuszczu z boczku i nie dodawaj masła.)
Na tortilli ułóż 2 łyżki rozdrobnionego sera i przykryj jajecznicą. Udekoruj 1 lub 2 plastrami boczku. Złóż tortille w kopertę lub zwiń. Pozwól poleżeć przez 1 minutę, aby ser się rozpuścił.