Tortilla śniadaniowa

kontakt_1
Tortilla śniadaniowa

3

5 / 2

Znudziły Ci się standardowe śniadania z jajkami, chlebem i płatkami owsianymi w roli głównej? Trudno się dziwić. Tym razem wypróbuj tę błyskawiczną w przygotowaniu tortillę, która jest pyszna i sycąca. Weź ją ze sobą do szkoły/na uczelnię, a na drugie śniadanie spakuj mus Tymbark, który zmieści się do każdej torebki, smakuje doskonale i nie zawiera cukru. Smacznego!

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szt. mus tymbark jabłko, burak i truskawka

1 łyżka masło

1 łyżka mleko

2 łyżka ser cheddar

2 plaster boczek

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Na dużej patelni na średnim ogniu usmażyć boczek. Odcedzić z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. W misce ubij jajka z mlekiem i kilkoma szczyptami soli i pieprzu.

2

Jajka wylej i usmaż na roztopionym maśle na patelni na średnim ogniu. (Możesz użyć tej samej patelni, na której smażono bekon - po prostu zachowaj łyżkę tłuszczu z boczku i nie dodawaj masła.)

3

Na tortilli ułóż 2 łyżki rozdrobnionego sera i przykryj jajecznicą. Udekoruj 1 lub 2 plastrami boczku. Złóż tortille w kopertę lub zwiń. Pozwól poleżeć przez 1 minutę, aby ser się rozpuścił.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

457

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

40

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły