Tortilla "Patatasy na imprezce"

iwona.bakalarska
Tortilla "Patatasy na imprezce"

0

0 / 0

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. ziemniaki ugotowane

1 szt. cebula biała

1 szt. papryka czerwona

150 g świeży szpinak

4 szt. jaja kurze całe

1 pęcz. szczypiorek

0.50 kost. ser feta

0.75 szkl. lubella mąka poznańska

Przygotowanie


1

Ugotowane ziemniaki pokroić w talarki. Cebulę, paprykę, szpinak pokroić, czosnek posiekać, podsmażyć na patelni. Doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi.

2

W dużej misce ubić jajka, dorzucić szczypiorek, ziemniaki oraz resztę warzyw. Delikatnie mieszać, dodać fetę w kostkę oraz mąkę Lubella. Przygotowaną masę wlać na rozgrzaną patelnię.

3

Smażyć na małym ogniu. Gdy ciasto stęgnie, przewrócić na drugą stronę. Kroić jak pizzę, można podać z dowolnym sosem np. czosnkowym.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły