Tortilla "Patatasy na imprezce"
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
iwona.bakalarska
![Tortilla "Patatasy na imprezce"](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974317365.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. ziemniaki ugotowane
1 szt. cebula biała
1 szt. papryka czerwona
150 g świeży szpinak
4 szt. jaja kurze całe
1 pęcz. szczypiorek
0.50 kostka ser feta
0.75 szkl. lubella mąka poznańska
Przygotowanie
1
Ugotowane ziemniaki pokroić w talarki. Cebulę, paprykę, szpinak pokroić, czosnek posiekać, podsmażyć na patelni. Doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi.
2
W dużej misce ubić jajka, dorzucić szczypiorek, ziemniaki oraz resztę warzyw. Delikatnie mieszać, dodać fetę w kostkę oraz mąkę Lubella. Przygotowaną masę wlać na rozgrzaną patelnię.
3
Smażyć na małym ogniu. Gdy ciasto stęgnie, przewrócić na drugą stronę. Kroić jak pizzę, można podać z dowolnym sosem np. czosnkowym.