0

Składniki

2 Sztuki
Placek tortilla
250 Gramów
ingridient
sos meksykański Łowicz
1 Sztuka
cebula
2 Ząbki
czosnek
1 Sztuka
papryka żółta
50 Gramów
Mozarella
2 Szczypty
Przyprawa harissa w proszku
1 Łyżka
olej rzepakowy uniwersalny
Kalorie dla 1 porcji
301-400 kc
Alergeny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek szklimy na oleju. Dodajemy pokrojoną w kostkę żółtą paprykę. Po chwili dodajemy sos meksykański Łowicz i dusimy kilka minut.
  2. Do sosu dodajemy przyprawę harissę.
  3. Ser mozarella kroimy drobno lub trzemy na tarce. Dodajemy do sosu.
  4. Przygotowanym sosem smarujemy tortillę. Składamy dwa przeciwległe boki do siebie, a następnie kolejne dwa w ten sam sposób, tak aby powstał kwadrat.
  5. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju podsmażamy tortillę z obydwu stron.

Opis

Bardzo prosty i szybki przepis na tortillę inspirowaną przepisem na placki z kuchni algierskiej.

Podobne przepisy

Makaron kokardki z kabanosem i kurkami

Przepis
Średni Do 40 min
Makaron kokardki z kabanosem i kurkami

Makaron Lubella Pappardelle z kurkami i estragonem

Przepis
Średni Do 15 min
Makaron Lubella Pappardelle z kurkami i estragonem

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Przepis
Trudny Do 1 godz
Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Marynata do mięs na bazie ketchupu

Przepis
Łatwy Do 40 min
Marynata do mięs na bazie ketchupu

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Makaron pappardelle z pieczonym czosnkiem i szałwią

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron pappardelle z pieczonym czosnkiem i szałwią

Pasta z pieczonej papryki i ricotty

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pasta z pieczonej papryki i ricotty

Dip barbecue na bazie ketchupu

Przepis
Łatwy Do 15 min
Dip barbecue na bazie ketchupu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!