1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
0.25 Łyżeczki
Ostra papryczka do sosu
200 Gramów
Kwaśna śmietana do sosu
8 Sztuk
Placek tortilla
2 Sztuki
pierś kurczaka
1 Sztuka
Puszka kukurydzy
1 Sztuka
Puszka groszku
2 Sztuki
ząbek czosnku
2 Łyżki
Olej do smażenia
1 Łyżka
Sos tabasco
15 Dekagramów
Ser żółty do sosu
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kurczaka pokroić w kostkę,obsmażyć na oleju na patelni, pod koniec dodać odsączoną kukurydzę i groszek, dusić 10 min aż wyparuje woda.
  2. posolić, posypać pieprzem, dodać sos tabasco i resztę przypraw.
  3. placki tortilla podgrzać w kuchence mikrofalowej lub obsmażyć krótko na teflonowej patelni.
  4. ciepłe placki zwijać w rożki,nadziewać farszem,zawinąć spód,układać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą
  5. polać sosem i zapiekać w nagrzanym piekarniku w 200°c ok. 20 min do zrumienienia i rozlania się sera.
  6. sos:
  7. śmietanę wymieszać z tartym serem ,odrobinką soli i papryką.

Opis

Przepis ten dostałam od mojej kuzynki, u której jadłam tak przyrządzoną tortillę, przepis jest świetny! Godny polecenia :)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!